Home / Doesburg / Waaklichtjes op de Molenberg

Waaklichtjes op de Molenberg

DOESBURG – De presentatie van het boek ‘Waaklichtjes op de Molenberg’ vond zaterdag plaats. De auteur en tekenaar Ben Speijdel overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan burgemeester Loes van der Meijs.

Het tweede exemplaar ging naar oud Commandant der Landstrijdkrachten Mart de Kruif en het derde naar Piet Klooster, voor alle hulp. Alle drie boeken waren voorzien van een persoonlijke tekst van de auteur. Aansluitend aan deze presentatie werd er door oud Commandant der Landstrijdkrachten Mart de Kruif en Burgemeester Van der Meijs een krans gelegd op de Algemene Begraafplaats te Doesburg, bij het graf van de laatste militair commandant in Gelderland, Vaynes van Brakell.
Vele jaren werkte historisch cartografisch pentekenaar Ben Speijdel aan het imposante boek over de Algemene Begraafplaats de Molenberg in Doesburg. Geen enkel detail van de begraafplaats, de graven, de grafmonumenten, evenmin van de flora en fauna is aan de aandacht van Speijdel ontsnapt. Een memorieboek als bron van genealogische gegevens. Letterlijk alles, elke naam, elke geboorte- en sterfdatum, heeft hij op juistheid gecontroleerd. Hij dook in archieven, boorde bronnen aan die hem van informatie voorzagen en zocht in bibliotheken. Het resultaat van vele jaren werk is een uiterst fraai boek vol symboliek, dat een compleet overzicht geeft van iedereen die er de laatste rustplaats heeft gevonden vanaf het begin in 1829. – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.