Home / Spankeren / Afrikaans koor in de kerk

Afrikaans koor in de kerk

SPANKEREN – Geen stemmige psalmenzang, begeleid door een orgel, zondag in de Spankerense Petruskerk, maar opzwepende Afrikaanse trommels en vrolijke zang. Te gast was het Kidsgear Childrens Choir uit Oeganda.

De Afrikaanse zang- en dansgroep zorgde voor een kleurrijke en exotische noot tijdens de dienst. "Het was overigens geen concert, maar een gewone kerkdienst", vertelt Tineke van Middelkoop, die bij de organisatie betrokken was. "Maar het koor zong en speelde enkele liederen tijdens de dienst."
Het koor uit Oeganda was in Nederland op initiatief van Sylvia Mbabazi. Zij is, net als de kinderen uit het koor, afkomstig uit het dorp Bukomansimbi in Oeganda. Ze is getrouwd met een Nederlandse man en woont in Deventer. Ze vindt dat ze in Nederland in een bevoorrechte positie woont en leeft en besloot zich samen met haar man in te zetten voor de kinderen in haar geboortedorp. Daar stichtte ze een school, die bestaat door de inspanningen en middelen van de stichting UP4S (up for us!). Het Kidsgear Childrens Choir bestaat uit kinderen uit het dorp. Naast de optredens, zoals zondag in Spankeren, verkopen de kinderen tijdens de tournee zelfgemaakt speelgoed, waarmee de kosten van de reis en de school worden gesteund. Van die mogelijkheid werd na afloop van de dienst – "De kerk zat helemaal vol", aldus Van Middelkoop – in de Kerkhorst goed gebruik gemaakt.

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.