Home / Loenen / Battumse Abba

Battumse Abba

LOENEN – ‘Wierig en niets’ is de titel van het nieuwste programma die de Battumse Revue uit Bathmen zaterdag voor een volle zaal in de Brink in Loenen op de planken bracht. De bezoekers kregen een vlot, sprankelend programma voorgeschoteld met zang, dans en sketch.

Het was de eerste keer dat ze deze show opvoerden. Er was meer dan een half jaar aan gewerkt. Voor de artiesten dus een spannende voorstelling. Maar alles verliep vlot zonder haperingen. Wim Scholthof, die grotendeels de sketches en liedjes schrijft voor de revue, was afgestapt van de nostalgie, de herinneringen naar het vroegere boerenleven. Het decor was niet meer boerderij De Windbuul waar Mans, Geertje en Jopie woonden, maar een bungalow. Ook de sketches waren aangepast aan deze tijd. Geertje en Aaltje waren nu ook druk in de weer met ‘zo’n veegding’, (waarmee de huidige telefoon werd bedoeld) en met Facebook.
De zanggroep van de Battumse Revue, bestaande uit drie vrouwen en twee mannen, bracht in de revue mooie liedjes die door het revueorkest werden begeleid. Vooral het lied Boer zoekt vrouw was een topper. De organisatie van de revue heeft ook het grote voordeel dat zij kan beschikken over een grote dansgroep van jonge meiden, die zorgen voor het showelement in het programma. Zij doen dit met creatieve choreografieën, schitterende kostuums en sfeervolle decors. Door de groep werd onder meer een ode gebracht aan Abba met een selectie van hun mooiste liedjes.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.