Home / Doesburg / Beste Mosterdsoep van Doesburg

Beste Mosterdsoep van Doesburg

DOESBURG – Tot vorig jaar werd het evenement onder de naam Mosterd Muziek Dag georganiseerd, vanaf dit jaar onder de naam “Mosterd & Food Dag. De primeur van deze nieuwe opzet vond afgelopen zaterdag plaats in de drie centrale winkelstraten met de Driespong (Hoek Kerkstraat, Ooipoortstraat en Meipoortstraat). Centraal bleef de verkiezing van de beste Doesburgse Mosterdsoep en dus de strijd om de Kuperusbokaal, die dit jaar voor de 19e keer werd gehouden.
Toegevoegd werd een Streekproductenmarkt in de Meipoortstraat, met 22 deelnemers met uiteenlopende Food-producten uit de regio van de organisatie SlowFoodAchterhoek.

De deelnemende restaurants aan de Mosterdsoepwedstrijd hadden ook een kraam om hun soep te laten proeven aan het publiek. Nieuw was dat in de Roggestraat een boekenmarkt werd gehouden.
Vanaf 13.00 uur werden alle ingezonden soepen als eerste beoordeeld door de chefs en/of eigenaren van de deelnemende restaurants, middels een blinde proeverij. De beste vijf soepen per categorie (vlees, vis en vegetarisch) werden vanaf 15.00 uur live gejureerd door een vakjury met onder andere twee chef-koks van restaurants uit de regio (Peter Gast van het ‘t Schulten Hues uit Zutphen en Raymond Prinsen van de Oliemölle uit Borculo), een docent van de Hotelschoo, een journalist van De Gelderlander en de bekende Doesburgse Mosterdvlogger Richard Kok. De jurering vond plaats vanuit de jurywagen op de Driesprong en iedereen kon zien hoe de jurering in zijn werk ging. Eric Schuurman, oud presentator van TV Gelderland, gaf het commentaar hierbij. De uitreiking werd gedaan door burgemeester Loes van de Meijs en de Kuperusbokaal worden rond 16.30 u uitgereikt aan de winnaar door burgemeester Loes van der Meijs. De uitslag was: Beste vismosterdsoep was van La Fleur, beste vegetarische mosterdsoep van De Waag en de beste gewone mosterdsoep van Sonja’s. Sonja was door het dolle heen. Zij deed dit jaar voor de eerste keer mee en won gelijk de prijs en de Kuperusbokaal, want die gaat altijd naar de beste gewone mosterdsoep.

Foto:
De winnaars van de beste mosterdsoepen. – foto: Hanny ten Dolle

 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.