Home / Loenen / Jeugd vermaakt zich op boerderij

Jeugd vermaakt zich op boerderij

LOENEN – Bij aankomst in de buurtschap Veldhuizen, was het meteen al duidelijk dat Campina, die de open boerderijdagen organiseerde, veel mensen verwachtte. De bezoekers werden meteen naar de parkeerplaatsen op het bedrijvenpark De Veldhuizen verwezen. Dit was goed ingeschat, want de toeloop naar boerderij De Schuurenberg van de familie Van Gurp was erg groot. Direct om tien uur stroomden de bezoekers toe. Campina en de familie Van Gurp hadden er veel werk van gemaakt om de vele bezoekers alles te laten zien van het veebedrijf.
Er kon gekozen worden voor een rondleiding over het bedrijf. Buurman Harrie Mulder nam de eerste groep voor zijn rekening. Jong en oud keken met belangstelling in de stallen met jongvee en de melkkoeien die buiten in de weide liepen maar naar keuze ook naar binnen konden gaan om zich te laten melken door de robot. De dieren kunnen dit zelf bepalen. Gelijktijdig krijgen ze een rantsoen brokken dat boer Theo van Gurp via de computer heeft bepaald. Heeft het dier zijn dagelijkse portie op, dan krijgt hij niet meer. Omdat Van Gurp de koeien merendeels buiten zijn levert hij aan Campina weidemelk, die anders van smaak blijkt te zijn dan de melk die door de koeien geproduceerd worden die nooit buiten komen.
Voor de kinderen was er van alles te doen. Kalfjes die pas geboren waren konden worden geaaid. Ze konden meedoen met de boerenstormbaan (zaklopen, met de kruiwagen, over de strobalen). Vaak deden de vaders ook nog even mee. Er was ook koe melken, melkbusheffen of de skippy koe. Aan de zuivelbar in de loods konden de bezoekers zich laten verwennen met zuiveldrankjes. De kinderen vonden het prachtig hier rond te struinen.

foto:
Peuters vinden de kalfjes zo lief…. – Foto: Martien Kobussen

 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.