Home / Doesburg / Kleurrijke expositie Raadskelder

Kleurrijke expositie Raadskelder

DOESBURG – In de Raadskelder in Doesburg is een nieuwe expositie geopend. Sophie Bekkering en Eva de Ruig (zie foto) exposeren met heel verschillende kunstuitingen. Sophie schildert landschappen en maakt keramiek op dit thema. Veel keramieken lijken bij een schilderij te horen. Hoewel dit volgens haar zelf meer toeval is dan opzet, is het wel een heel mooi geheel om bij een schilderij een keramieken boom op een rotspartij te plaatsen. Voor Sophie is dit niet de eerste tentoonstelling, zij is al jaren bezig met schilderen. Ook geeft ze cursussen in haar eigen atelier. Hoewel landschappen met veel bomen vaak toch wat donker overkomen zijn de schilderijen van Sophie licht en kleurig zonder de natuurlijke kleuren geweld aan te doen. Een lust om deze schilderijen te bekijken.

Eva de Ruig exposeert voor de eerste keer, deze jonge kunstenares heeft al sinds haar jeugd iets met textiel. De doeken die ze maakt lijken van een afstand heel anders dan als je er dicht bij bent. Van afstand zijn het fraaie kleuren en figuren van dichtbij zie je dat er verschillende technieken zijn gebruikt. Niet alleen verf in de aquarel techniek maar ook de naaimachine is er aan te pas gekomen. Met banen zigzag steken zijn verschillende kleurlagen aangebracht die heel mooi in het geheel passen. Enkele doeken zijn gewijd aan de kip. Op dit idee kwam ze door een gedicht over een kip die ze zelf geschreven heeft. De afbeeldingen op de doeken zijn niet de hele kip maar ‘onderdelen’ van een kip. Zo zie je op het ene doek de kam en op een andere de vleugel en pootjes.

De gemaakte items van beide kunstenaressen zijn het waard om te gaan zien. Dit kan op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur in de Raadskelder aan de Philip Gastelaarstraat tot en met 19 juni. – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.