Home / Eerbeek / ESC sluit met rapidtoernooi

ESC sluit met rapidtoernooi

EERBEEK – Het rapidtoernooi, georganiseerd door de Eerbeekse Schaakclub, werd dit jaar opnieuw gewonnen door Zutphen. De strijd om de eerste plaats bleef lang spannend tussen Doesburg en Zutphen. Na drie ronden gingen beide clubs gelijk aan kop. Op de tweede en tevens slotavond nam Zutphen een beslissende voorsprong waardoor de club met tien matchpunten en 22,5 bordpunten de hoofdprijs, een nieuwe trofee, in de wacht sleepte. De trofee werd door makelaar Gert-Jan Scholten geschonken aan de Eerbeekse Schaakclub.

Tijdens de slotavond zorgde slagerij Van der Horst uit Eerbeek voor verschillende hartige hapjes. Een week eerder deed ook supermarkt Jumbo een duit in het zakje door appelflappen te leveren. Voor de inwendige mens werd dus goed gezorgd tijdens het sportief en gezellig verlopen schaaktoernooi. Helaas leidde die goede zorg voor gastheer Eerbeek niet tot een sportief bevredigend resultaat. Het thuisteam moest genoegen nemen met de zesde en laatste plaats.
Het nieuwe schaakseizoen gaat donderdag 1 september weer van start. Onder begeleiding van clubleden kunnen nieuwkomers tijdens een inloopavond, waarvan de eerste wordt gehouden op 8 september, kennismaken met de fascinerende schaaksport. De inloopavond wordt tot en met november elke tweede donderdag van de maand herhaald.

www.eerbeekseschaakclub.nl

 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.