Home / Doesburg / Trots op Taalmaatjes

Trots op Taalmaatjes

DOESBURG – De Taalmaatjes van de Buurtacademie in Doesburg zijn inmiddels een begrip in Doesburg. Wekelijks zijn er zo’n 50 taalkoppels in de weer om anderstaligen, verdeeld over 21 nationaliteiten, te ondersteunen met de Nederlandse taal. Veelal vindt dit plaats bij de Buurtacademie.
Dit is mogelijk door inzet van vele vrijwilligers, maar gaat niet vanzelf. Deelnemers en Taalmaatjes die zich aanmelden krijgen goede ondersteuning van de drie drijvende krachten achter de Taalmaatjes. Dit zijn Annelies Rouwmaat, Hans Meijster en Kees van Breukelen. Zij doen erg veel, onder andere het matchen van deelnemer en Taalmaatje, verdiepen in lesmateriaal en de Taalmaatjes hierover adviseren. Daarnaast onderhouden zij een breed netwerk en zorgen zij ervoor dat Taalmaatjes zich verder kunnen verdiepen door bijvoorbeeld workshops te organiseren.
Tijdens een workshop voor de Taalmaatjes, georganiseerd door deze vrijwilligers, heeft de Buurtacademie deze vrijwilligers in het zonnetje gezet. Kees, Hans en Annelies zijn gehuldigd voor de enorme inzet die zij tonen. Behalve bloemen en een medaille kregen zij natuurlijk een groot applaus van alle aanwezige Taalmaatjes. De Buurtacademie is trots op deze en de vele andere vrijwilligers van de Buurtacademie die zich inzetten voor de Doesburgse samenleving.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.