Home / Loenen / Loenense ouderen verkennen met uitstapje Loenermark

Loenense ouderen verkennen met uitstapje Loenermark

LOENEN – De Loenense ouderen hebben volop genoten van het uitstapje dat hen door de gezamenlijke organisaties uit Loenen en Apeldoorn werd aangeboden. Het weer werkte volop mee, zodat alles volgens schema kon verlopen. Het werd een middag vol gezelligheid en herkenning. Vaak waren de ouderen lange tijd niet meer op deze Loenense plekjes geweest.

Om twee uur werd na de koffie met 65 gasten vertrokken bij De Bruisbeek. Het aantal plekken in de bus was niet toereikend om iedereen een plaats te geven. Daarom werd een beroep gedaan op Antoon Klomp, die met zijn huifkar van de Groote Modderkolk meereed. Iedereen kon mee, ook zij die minder goed ter been waren. Vanuit de Loenerdrift werd de Loenermark ingereden. Onderweg vertelden Wilma van Doorn en ook Jan Janssen en Henk Slief van de Stichting Historie Loenen, allerlei wetenswaardigheden over dit bosgebied van Geldersch Landschap.

Eerst werd gestopt bij de de nieuwe schaapskooi. Menigeen had die nog nooit gezien Het is de op één na de grootste kooi van Nederland, die plaats biedt aan 300 schapen. Beheerder Arjan Knaben vertelde hoe de grote kooi met eigen mensen en hout uit eigen bossen is gebouwd. Daarna ging het richting de heidevelden, waar herder Arjen Daalhuisen met zijn schapen liep. De herder gaf een demonstratie van het werken met de honden, die feilloos luisteren naar zijn fluitje om de kudde bijeen te drijven. Bij de kudde liepen ook een drietal heidekoeien.
Een bekend plekje in de Loenermark is zeker ook het vennetje waar menigeen mooie jeugdherinneringen aan heeft. Hier konden even de benen worden gestrekt en een korte wandeling gemaakt (foto). Van hieruit ging de bus richting Zilvense heide langs de IJkbasis, die een rijksmonument gaat worden.
Door het fraaie bosgebied ging het richting Groenendaalseweg waar gestopt werd bij het Ereveld van de Oorlogsgravenstichting. Hier werd koffie gedronken, gekeken naar een informatiefilm en een korte wandeling gemaakt over het terrein. Tot slot was er in De Bruisbeek nog een kop soep en broodjes voor alle gasten. Willem Zanger van de Dorpsraad dankte de boswachter, beheerder, chauffeurs en allen die zich hadden ingezet om deze middag mogelijk te maken. Zanger beloofde dat er volgend jaar weer een vervolg gaat komen van deze geslaagde bustocht. – Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.