Home / Rheden / Genieten van Indische keuken bij Toka Ramee Rheden

Genieten van Indische keuken bij Toka Ramee Rheden

RHEDEN – Genieten van een originele en smakelijke Indische gerechten kan sinds vorige week in Rheden. Daar opende aan de Oranjeweg 11 Toko Ramee Rheden. Het is een adres waar huisgemaakte en originele Indonesische gerechten kunnen worden afgehaald. De samenstelling van het eten kan ter plekke worden bepaald.

Nasi, bami of rijst met vier gerechten – een vlees een kip en twee groente erbij – kost € 7,50. Een royale maaltijd voor één persoon. Maar er zijn vele variaties mogelijk en ook mogelijkheden tot catering.

Wie de toko binnenstapt, wordt onmiddellijk gegrepen door die heerlijke en onmiskenbare geur van echte Indische gerechten. In Toko Ramee Rheden zwaaien James en Lina Kwee de scepter. Hij groeide op in de toko – Indonesisch voor winkel – van zijn ouders in Den Haag. Echtgenote Lina kookt de gerechten. Dagelijks vers, met zorg bereid, met een traditionele smaak. "Vele eetgelegenheden zijn inmiddels volledig aan de Nederlandse smaak aangepast, afgevlakt. Wij koken met originele Indische recepten. De smaken zijn meer uitgesproken, met meer variaties", legt James uit. "Meer gewaardeerd door de liefhebber ook."

En dat die liefhebbers er in grote getalen zijn, zeker ook in Rheden en omgeving, bleek al in de openingsweek. Lina stond dagelijks tot ‘s avonds laat in de keuken om aan de vraag te voldoen. "Iedere dag was alles op. En de reacties zijn geweldig", glunderen James en Lina Kwee.

Het is mogelijk een complete Indische rijsttafel samen te stellen uit de vele gerechten, zodat met niet meer inspanning dan het opwarmen en opdienen van de gerechten, een geweldige maaltijd op tafel kan worden gezet. "Maar dat kunnen we ook volledig verzorgen via de catering tak van ons bedrijf. Dat kan variëren van alleen het eten, tot het volledig verzorgen en laten opdienen door serveersters in Indische kledij."

Naast het afhalen van de Indische gerechten, is Toko Ramee Rheden ook een prima adres voor heerlijk ambachtelijk schepijs en een heerlijke kop koffie met gebak. En dagelijks draait de grote grill voor vers gegrilde kip.
Met Toko Ramee Rheden heeft het dorp Rheden een mooie uitbreiding van het culinaire aanbod gekregen.

Op www.tokorameerheden.nl is alle informatie te vinden over deze veelzijdige toko.

Foto:
James en Lina Kwee in hun toko aan de Oranjeweg 11 in Rheden – foto: Wencel Maresch

 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.