dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeDierenAV Gelre loopt de Roparun

AV Gelre loopt de Roparun

DIEREN – Afgelopen Pinksterweekend is de Roparun weer door de regio gekomen. Zowel vanuit Parijs als Hamburg zijn op zaterdag 14 mei 333 teams gestart om non-stop hardlopend in estafettevorm 560 kilometer te overbruggen met als einddoel Rotterdam, de finishplaats waar alle teams twee dagen later zijn gearriveerd. In aanloop naar de start verzamelden de teams zoveel mogelijk geld in voor de Roparun, een organisatie die oog heeft voor de palliatieve en familiare zorg rondom kankerpatiënten, en die meer dan 150 verschillende doelen ondersteunt op dit terrein.
Dit jaar was het alweer de 25e editie van de Roparun, en atletiekvereniging AV Gelre uit Dieren heeft voor het vijfde achtereenvolgende jaar met een team met succes deelgenomen. Voorafgaand aan de start werd het team in nieuwe hardloopshirts gestoken, aangeboden door Veldman Sport uit Velp. Deze jubileumeditie werd gekenmerkt door kou, regen en hagel en veel (tegen)wind, maar desondanks wisten de 24 sportieve enthousiastelingen de finish op tijd te halen. In Zutphen, één van de vele doorkomstplaatsen tijdens de Roparun, werd het Gelre team met hartverwarmende muziek en aanmoedigingen van familie en vrienden feestelijk onthaald. En na deze welkome steun, werd uiteindelijk op Tweede Pinksterdag de finish in Rotterdam bereikt. Het Gelre team heeft uiteindelijk bijna 14.000 euro ingezameld en bedankt iedereen die het team daarbij heeft ondersteund.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...
- Advertisment -