zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeDoesburgDoesburg Binnenste Buiten zet poorten Hanzestad weer open

Doesburg Binnenste Buiten zet poorten Hanzestad weer open

DOESBURG – Van woensdag 13 t/m zaterdag 16 juli staat Doesburg voor de 49e keer volledig op z’n kop tijdens Doesburg Binnenste Buiten, één van de grootste gratis evenementen in de Achterhoek, waar straattheater en muziek een belangrijke rol spelen.

De standhouders, waarvan een aantal al vele jaren aanwezig zijn, maken in combinatie met de artiesten Doesburg Binnenste Buiten tot een uniek evenement. Zo’n 100.000 bezoekers weten jaarlijks de weg te vinden naar de Hanzestad Doesburg. Het is een hoogwaardig cultureel evenement dat makkelijk toegankelijk is voor een breed publiek.
Er is voor iedere leeftijd iets te beleven, zoals een standwerkersconcours op de donderdag, een streekproductenfestival op vrijdag en een clowntjesoptocht voor de allerkleinsten op zaterdagmorgen. Dagelijks bevolken straatartiesten de binnenstad en verrassen en verbazen de bezoekers. Natuurlijk zijn er ook de nodige dweilorkesten en is er live muziek op de avonden. De winkelstraten zijn gevuld met een braderie met ruim honderd kramen en op zaterdagmiddag gaat de stad helemaal op z’n kop met een percussiefestival. Het historische centrum van de Hanzestad biedt een uniek decor aan dit vierdaagse feest.

De opening van het 4 dagen durende feest is op woensdagmorgen om 10.30 uur op de driesprong in het hartje van de stad. Openingstijden wo. t/m vr. van 9.00 tot 21.00 uur en za. tot 17.00 uur,’s avonds terrassen met live muziek tot in de kleine uurtjes.

Het complete programma van Doesburg Binnenste Buiten is te vinden op de site www.doesburgbb.nl.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215243_Kerstboomactie_PA.jpg

Kerstbomenverkoop Team PA

RHEDEN - Na twee alternatieve edities van Alpe d'HuZes hoopt Team PA uit Rheden komend jaar weer in Frankrijk mee te kunnen doen aan dit evenement. Het team bestaat uit hardlopers, wandelaars en fietsers uit Rheden en omstreken en doet nu voor de elfde keer mee om zoveel mogelijk geld

0214727_Echtpaar_Martens.jpg

Echtpaar Martens viert diamanten bruiloft

BRUMMEN - Het was een wat mistige dag, 10 november 1961, de dag dat Hennie van Heerde in het huwelijksbootje stapte met Bram Martens. "Maar we hebben een prachtige dag gehad, waar we nog steeds mooie herinneringen aan hebben", vertellen ze als ze hun 60-jarig huwelijksfeest vieren.

0215604_Olivier_Mareschal.jpg

Buurtbewoners opnieuw in actie voor veiligere Oranjeweg Rheden

RHEDEN - Buurtbewoners Olivier Mareschal en Ron Baars blijven aandacht vragen voor de gevaarlijke verkeerssituatie op de Oranjeweg in Rheden. Er wordt naar hun beleving te vaak te hard gereden. Acties in het verleden hebben niets opgeleverd, maar toch geven ze de moed niet op. Met bordjes herinneren ze de

0215058_Kerst_Advent_kaarsen.jpg

Bezinningsmail tijdens advent

REGIO - Gedurende de adventstijd elke dag een gedachte, beeld, lied of inspirerende tekst via e-mail. Marga Engelage, voormalig pastoraal werker van parochie HH. Twaalf Apostelen, en Eveline Struijk, predikant van de protestantse gemeente Eibergen-Rekken, gaan hiervoor zorgen. "Een klein lichtje kan zoveel betekenen als het te donker wordt om

0215206_Film2.jpg

Hermitage en Slag om de Schelde bij Filmhuis Doesburg

DOESBURG - Filmhuis Doesburg vertoont vrijdag 26 november en woensdag 1 december de oorlogsfilm De Slag om de Schelde. Zondag 28 november is de documentaire Hermitage, the Power of Art te zien. Alle films draaien in Het Arsenaal en beginnen om 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuis-doesburg.nl.

0215244_Koffie.jpg

Online Walk en Talk

DOESBURG - Donderdag 25 november is er een online bijeenkomst van Walk & Talk, verzorgd door Bibliotheek West-Achterhoek. Bij deze koffiepauze voor werkzoekenden is iedereen welkom. Er is dit keer geen spreker, maar de deelnemers gaan met elkaar in gesprek over het zoeken naar werk. Zo kunnen zij elkaar tips