Home / Doesburg / Doesburg Binnenste Buiten zet poorten Hanzestad weer open

Doesburg Binnenste Buiten zet poorten Hanzestad weer open

DOESBURG – Van woensdag 13 t/m zaterdag 16 juli staat Doesburg voor de 49e keer volledig op z’n kop tijdens Doesburg Binnenste Buiten, één van de grootste gratis evenementen in de Achterhoek, waar straattheater en muziek een belangrijke rol spelen.

De standhouders, waarvan een aantal al vele jaren aanwezig zijn, maken in combinatie met de artiesten Doesburg Binnenste Buiten tot een uniek evenement. Zo’n 100.000 bezoekers weten jaarlijks de weg te vinden naar de Hanzestad Doesburg. Het is een hoogwaardig cultureel evenement dat makkelijk toegankelijk is voor een breed publiek.
Er is voor iedere leeftijd iets te beleven, zoals een standwerkersconcours op de donderdag, een streekproductenfestival op vrijdag en een clowntjesoptocht voor de allerkleinsten op zaterdagmorgen. Dagelijks bevolken straatartiesten de binnenstad en verrassen en verbazen de bezoekers. Natuurlijk zijn er ook de nodige dweilorkesten en is er live muziek op de avonden. De winkelstraten zijn gevuld met een braderie met ruim honderd kramen en op zaterdagmiddag gaat de stad helemaal op z’n kop met een percussiefestival. Het historische centrum van de Hanzestad biedt een uniek decor aan dit vierdaagse feest.

De opening van het 4 dagen durende feest is op woensdagmorgen om 10.30 uur op de driesprong in het hartje van de stad. Openingstijden wo. t/m vr. van 9.00 tot 21.00 uur en za. tot 17.00 uur,’s avonds terrassen met live muziek tot in de kleine uurtjes.

Het complete programma van Doesburg Binnenste Buiten is te vinden op de site www.doesburgbb.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.