Home / Klarenbeek / Bibliotheek voor kinderen én volwassenen in Klarenbeek

Bibliotheek voor kinderen én volwassenen in Klarenbeek

KLARENBEEK – Donderdag 19 mei kregen alle kinderen van basisschool De Kopermolen uit Klarenbeek een bibliotheekpasje uitgereikt van de bibliotheek Brummen/Voorst. Hiermee kunnen ze boeken lenen en reserveren bij de openbare bibliotheek in Twello, maar ook in Eerbeek en Brummen. Vanaf volgend jaar kunnen zij ook op school boeken lenen. Volgend jaar krijgt De Kopermolen namelijk een eigen bibliotheek op school.

Naast de pas ontvingen alle kinderen ook een instructie waarmee zij nu al digitaal boeken kunnen reserveren via de website www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. Deze boeken kunnen afgehaald worden bij het afhaalpunt in het MFC in Klarenbeek, daar staat namelijk op de 1e verdieping in de multifunctionele ruimte een speciale kast waar wekelijks boeken worden gebracht die digitaal besteld zijn. Er is ook een terugbrengkast waar de gelezen boeken weer in gelegd kunnen worden, die door de bibliotheekmedewerkers weer mee worden teruggenomen. Het afhaalpunt is iedere dag van 18.00 tot 22.00 uur geopend en ook op woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur.

De kinderen kregen, naast het pasje en de uitleeninstructie, allemaal een tas met kleurplaat. De kleurplaat kunnen ze inleveren op school of in de bibliotheek van Twello en daarmee maken ze kans op een leuke prijs.

Iedere woensdagmorgen is ook het uitleenpunt in het MFC van 10.00 tot 12.00 uur geopend. Volwassen leden van de bibliotheek kunnen dan uit een aanwezige, kleine collectie van circa 300 romans kiezen en lenen. Twee vrijwilligers zijn aanwezig om te helpen bij het uitlenen en kunnen ook informatie verschaffen over het gebruik van een tablet en e-reader. Op de leestafel ligt De Stentor klaar. Hiermee hoopt men in te kunnen springen op het gat dat is ontstaan met het verdwijnen van de bibliotheekbus in de gemeente Voorst sinds 1 januari van dit jaar.
Vanwege de opening van de vernieuwde bibliotheek van Twello krijgt iedereen een felroze kaart in de bus. Met deze kaart (en ook als u hem niet heeft ontvangen) Kan men deze maand een jaar lang voor de helft van het geld een lidmaatschap aangaan bij de bibliotheek.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.