Home / Brummen / Jeugdverhalen gebundeld

Jeugdverhalen gebundeld

BRUMMEN – Broer en zus Jan en Rikie Dolman hebben hun jeugdverhalen aan het papier toevertrouwd en gebundeld gepubliceerd. Op Eerste Pinksterdag werd het boekje ten doop gehouden voor een aantal genodigden. De presentatie werd muzikaal omlijst met passende liedjes, gepresenteerd door de onvolprezen Berend Klok.

Het boekje bestaat uit losse verhalen uit de jeugd van de twee auteurs. Het zijn veelal verhalen met een glimlach. Alles speelt zich af in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw, rondom de nieuw langer bestaande boerderij Het Turfveen. Deze was gelegen in het landgoed het Leusveld, nu in eigendom van Natuurmonumenten. Op de plek waar de boerderij heeft gestaan, staat nu het uitkijkpunt de Kiek Uut. Het boekje bevat ook nog enkele verhalen over onderduikers in de Tweede Wereldoorlog.
Het boekje van Jan en Rikie Dolamn is te verkrijgen bij Primera in Brummen en bij boekhandel Hendriks in Eerbeek.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.