Home / Brummen / Ton Reesink onmisbaar voor Wijkraad Brummen Centraal

Ton Reesink onmisbaar voor Wijkraad Brummen Centraal

BRUMMEN – Ontmoet Ton Reesink. Inwoner van de Brummense Ambachtstraat, 72 jaar jong en nog vol energie. Ton is niet alleen lid van de onderhoudsploeg van Sportclub Brummen, maar ook zeer actief bij Wijkraad Brummen Centraal. Hierbij zet hij zich vooral in voor wat hij zelf ‘het aanzien van Brummen’ noemt.

“Ik vind het heel belangrijk dat ons dorp er picobello bij ligt: geen rommel, geen losse stoeptegels of straatwerk. Het moet in mijn ogen gewoon netjes en opgeruimd zijn. Uitnodigend voor mensen die ons dorp bezoeken”, zegt Ton. “Een tijdje terug zaten hier op een bankje in de Ambachtstraat een paar toeristen en die maakten een opmerking over het zwerfvuil dat er op straat lag. Zo’n opmerking gaat mij dan aan het hart, het is voor iedereen die hier woont toch een kleine moeite om er voor te zorgen dat het voor hun huis opgeruimd is? Op één van de laatste wijkraadvergaderingen was er een mevrouw die voorstelde om met een paar man een groepje te vormen om regelmatig het zwerfvuil op te gaan ruimen. Lijkt mij een prima voorstel. Ik doe in ieder geval mee.”
De wijkraad doet nooit tevergeefs een beroep op Ton Reesink, hij steekt graag zijn handen uit de mouwen. “Ik ben geen bestuurder, ik moet met mijn handen bezig zijn.” Onlangs was Ton Reesink weer druk bezig om de bloembakken van het Marktplein te repareren. Deze zijn een paar jaar geleden door de wijkraad aangeschaft, maar kapot gegaan door het vele verplaatsen door de weekmarkt. Dat doet hij samen met Dick van Goor, waarna de bakken naar de bloemist gaan en mooi gevuld weer op het Marktplein komen te gaan. In het najaar worden de bakken weer weggehaald, inderdaad mede door Ton Reesink. Dan komt de Kerst in zicht en wordt het dorp opgesierd met lampjes aan de lantarenpalen en ook daar helpt Ton bij mee. Zo zijn er heel wat klusjes waarbij Ton wordt ingezet. “Ik kan zo moeilijk nee zeggen”.

Ton bezoekt iedere vergadering van de wijkraad en heeft hij ergens in Brummen iets gesignaleerd dat in zijn ogen anders of beter kan, dan maakt hij daar melding van. Ton: “Ik geef dan ook de oplossing, want ik vind dat je niet alleen maar moet mopperen, je moet ook aan geven hoe het beter kan en wanneer je dat kunt zelf de handen uit de mouwen steken.” Volgens Reesink wordt er echt wel naar je geluisterd tijdens die vergaderingen, waar meestal ook een wethouder bij is. “Ik ben alleen van mening dat er te weinig mensen op zo’n wijkraadsvergadering komen, het gaat tenslotte om je eigen woonomgeving en op zo’n vergadering kun je je stem laten horen. Wil je iets veranderen in die woonomgeving, dan denk ik dat de wijkraad de juiste plek is om te beginnen. Zij zijn de gesprekspartner voor de gemeente en weten de weg, maak daar dan ook gebruik van.”

Foto: Ton Reesink (rechts) repareert met Dick van Goor bezig de bloembakken voor het Brummense Marktplein
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.