Home / Eerbeek / Nieuwe bijenstal geopend

Nieuwe bijenstal geopend

EERBEEK – Aan burgemeester Alex van Hedel opende onlangs de extra bijenstal van Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek & Omstreken. Nu heeft de vereniging weer genoeg ruimte voor het stallen van bijenvolken. De nieuwe stal heet De Vliegplank. Na onthulling van de neem werd de eerste kast naar binnen gebracht en werd de stal voor geopend verklaard.

Als gevolg van de goedlopende imkercursussen neemt het ledental van Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek & Omstreken gestaag toe. Aan de vraag naar stallingsruimte, voor leden die daar thuis geen gelegenheid voor hebben, kon niet meer worden voldaan. De bestaande bijenstal, die bij Restaurant Grand Café De Korenmolen is gesitueerd, werd te klein en uitbreiding bleek noodzakelijk.
Gekozen werd voor een locatie elders in Eerbeek en wel aan de Weverweg, grenzend aan het volkstuinencomplex. Hier wast de ene hand de andere: de tuinders profiteren van een betere bestuiving en de bijen worden voorzien van hun levensbehoefte, stuifmeel en nectar. De nieuwe stal aan de Weverweg biedt plaats aan 15 tot 18 volken, waarmee de Eerbeekse Imkersvereniging weer een goot aantal jaren zal kunnen doorgroeien.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.