Home / Dieren / Kampioenschap en eerbetoon

Kampioenschap en eerbetoon

DIEREN – Op Tweede Pinksterdag stond de kampioenswedstrijd van het derde elftal van v.v. Dierensche Boys op het programma. Zo’n wedstrijd is op zich al bijzonder, maar deze was dat helemaal omdat het elftal een eerbetoon wou brengen aan Berry Tacke door het kampioenschap binnen te halen. Berry kwam vlak voor de start van de competitie plotseling te overlijden en dat was een grote schok voor het team. Waar Berry als aanvoerder en keeper van het derde elftal in de voorgaande seizoenen een belangrijke rol had, was hij er nu niet meer.
Gedurende het seizoen werd duidelijk dat een kampioenschap mogelijk was, maar dat dit niet gemakkelijk zou worden. Er was geduchte concurrentie van SHE en er waren diverse andere ploegen waarvan het niet makkelijk was om van te winnen. Echter werd er elke wedstrijd volop inzet getoond om het doel te behalen en week na week kwam het uiteindelijke doel dichterbij. De laatste wedstrijd moest minimaal gelijk gespeeld worden om het kampioenschap te behalen.
Tegenstander was Keijenburgse Boys 4 die enkele weken geleden ook geconfronteerd werden met een zeer triest overlijden van een jong lid van hun vereniging. Daarom werd de wedstrijd ook begonnen met een minuut stilte en daarna werd de aftrap genomen door Mike en Justin, twee zoons van Berry. De andere zoon, Youri, deed mee met de wedstrijd om zo zijn vader te gedenken. Na een wat zenuwachtig begin trok het derde elftal de sportieve wedstrijd naar zich toe en wist men uiteindelijk met 6-0 te winnen.
Hierdoor was het kampioenschap een feit. Het team had als eerbetoon aan Berry mooie T-shirts laten bedrukken die dan ook vol trots (maar ook met een traan) aan werden gedaan. Ook Ingrid, de vrouw van Berry, en de kinderen kregen een T-shirt en een attentie van het team en het bestuur. Na dit indrukwekkende moment was er ook tijd om te feesten en dat werd natuurlijk volop gedaan. Met een lekkere barbecue en enkele drankjes werd deze bewogen dag en het intensieve seizoen afgesloten. Een seizoen vol emoties die op prachtige wijze een passend slot kreeg.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.