De Roseboom opent aan Kanaal-Zuid in Lieren

LIEREN – Vanaf maandag 2 mei zijn gasten welkom in restaurant De Roseboom aan het Kanaal-Zuid 344 in Lieren. In Lieren? De Roseboom zat toch in Beekbergen? Inderdaad, zat. Mariska Roseboom en René Gieling zwaaiden acht jaar lang de scepter in het gelijknamige eethuis aan de rand van het dorp. Maar vanaf komend weekend, na de officiële opening zondag, ontvangen ze hun gasten aan het Apeldoorns Kanaal in Lieren.

"Voor ons een geweldige stap vooruit", vertellen ze in hun nieuwe zaak. "Dit horecapand, de voormalige Prinsenhove, staat al een paar jaar leeg. We krijgen nu de kans daarin aan de slag te gaan en daar zijn we geweldig enthousiast over. De naam De Roseboom verhuizen we mee van Beekbergen naar Lieren."
De benaming eethuis maakt plaats voor restaurant. "Dat past bij deze zaak. Maar wat blijft is de bekende menukaart. Een Hollandse kaart, ouderwets lekker gekookt, met veel verse groenten en gebakken aardappelen, naast een mooi stukje vlees of vis."
Wat betreft de ruimte gaan Mariska en René er ook enorm op vooruit. In hun nieuwe zaak kunnen 120 mensen heerlijk dineren, nog naast de terrasgasten. Bij de entree is een aparte barruimte, waar gasten in comfortabele zitjes op elkaar of op een tafeltje kunnen wachten, of alvast een drankje kunnen nuttigen. In het restaurant, onder een fraaie houten kap, is het oude toneel weer tevoorschijn gehaald. Daar kunnen voorstellingen worden gegeven, kan een band optreden, maar kan een ook een gezelschap in besloten kring dineren, omdat het met schuifwanden afgesloten kan worden. Bovendien is er een ruime eigen parkeerplaats, waar vijftig auto’s royaal een plek kunnen vinden.

De warme inrichting biedt bezoekers verrassende aspecten. Een aantal zitjes krijgt bijvoorbeeld de uitstraling van een ouderwetse treincoupé, het museum 40-45 uit Beekbergen heeft een vitrine ingericht met authentieke voorwerpen en een originele Amerikaanse veldkeuken uit de Tweede Wereldoorlog staat ter decoratie uitgestald. Mariska en René hebben een nostalgische inslag en ze willen in De Roseboom ook thema-avonden gaan organiseren. Ouderwetse stijldansvonden en een jaren ’40 themafeest. Maar ook toneel- en andere verenigingen zijn meer dan welkom voor hun bijeenkomsten.

Restaurant De Roseboom, Kanaal-Zuid 344 in Lieren, tel: 055- 5060646, is op maandag, dinsdag en woensdag geopend vanaf 16.00 uur en alle andere dagen van 12.00 tot 21.00 uur.

Foto:
Mariska Roseboom en René Gieling voor hun nieuwe restaurant aan het Apeldoorns Kanaal in Lieren

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.