woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeTondenDistrictkampioen Dressuur

Districtkampioen Dressuur

TONDEN – Afgelopen zaterdag werden de districtkampioenschappen Dressuur – Vaardigheid voor ponyaanspanningen gehouden in manege De Lingebrug in Zoelen. Het Mendistrict oost beslaat de Provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. Deelnemers aan het kampioenschap hadden de afgelopen maanden voorrondes verreden en bij voldoende punten kon men uitgenodigd worden voor het districtkampioenschap.
Vanuit Tonden was Linda Voskamp met de pony Macarena uitgenodigd voor de dressuur klasse M en eveneens voor de Vaardigheid klasse ZZ
Ook geklasseerd was voor het kampioenschap Rein Hazelaar uit Voorst met de pony’s Harry en Joep voor de Vaardigheid klasse L. Linda en Rein gaan al enkele jaren gezamenlijk naar wedstrijden toe en helpen en groomen bij elkaar.
Zaterdagmorgen werd er vroeg ingepakt en vertrokken ze naar Zoelen in de Betuwe om te proberen zo goed mogelijk te presteren. ‘s Morgens werd de dressuur verreden en op een kampioenschap is het wel een competitie tussen de beste rijders uit het mendistrict oost.
Het moet dan ook allemaal honderd procent kloppen, want één kleine hapering kost op zo’n kampioenschap veel punten omdat de rijders heel erg aan elkaar gewaagd zijn. Maar Linda had haar pony weer geweldig aan het lopen en liet een grandioze proef zien dat uiteindelijk goed was voor een tweede plaats en dus het reservekampioenschap. Aan het eind van de middag was het de beurt voor de deelnemers aan de Vaardigheid en ook hier waren de beste rijders van het mendistrict oost die om de hoogste plaats streden. Rein Hazelaar met zijn tweespan pony’s Harry en Joep wist als enige in zowel de voorronde als de barrage foutloos te blijven en kon hiermee het Districtkampioenschap Vaardigheid Klasse L 2016 op zijn naam te schrijven.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...