Home / Rheden / Rheden Leefstijl Challenge bij De Cirkel

Rheden Leefstijl Challenge bij De Cirkel

RHEDEN – Maar liefst 52 procent van de Nederlandse bevolking heeft overgewicht. Daar gaat in Rheden verandering in komen. Sport- en Healthclub de Cirkel gaat namelijk starten met een erkend overgewicht-preventieprogramma genaamd Leefstijl Challenge. Er is bewust gekozen voor het woord Leefstijl, omdat het primair een leefstijl- en gezondheidsprogramma is, met belangrijke elementen geïntegreerd uit het TNO/Fit!vak-kennisdossier Overgewicht en Obesitas. Hiermee is een gezonder gewicht een garantie.

Het Nieuwe Gezondheid-model staat centraal in dit programma, waardoor er aandacht is voor bewegen, voeding en mentale fitheid. Sport- en Healthclub de Cirkel zocht naar een op wetenschap gebaseerd overgewicht-preventieprogramma waarin een gezondere leefstijl en duurzaam resultaat centraal staan. Door de toepassing van de internationale beweegrichtlijn van de WHO (World Health Organization) en de nieuwe voedingsrichtlijn 2015 van de Gezondheidsraad leren deelnemers in het Leefstijl Challenge programma het meest ideale ‘recept’ voor een gezond gewicht.
In het programma wordt gebruik gemaakt van een geavanceerde, awardwinning, beweegmonitor, een boeiend actief en gezond leven kennisdeel met online e-learning cursussen en e-boeken en deelnemers worden begeleid door een gecertificeerd Overgewicht Preventie coach. De opstart van het programma bestaat uit vier coachmomenten over gezond bewegen, vitale voeding en mentale fitheid, in drie maanden tijd. Samen met de deelnemer wordt een persoonlijk beweegplan opgesteld.

Het Rheden Leefstijl Challenge programma wordt in de gemeente Rheden exclusief aangeboden door Sport- en Healthclub de Cirkel. Wie meteen aan de slag wil om van 2016 een vitaler jaar te maken, met een gezonder gewicht, kan zich inschrijven via www.decirkel.nl of bel met 026 4954648. Het project is tijdelijk gesubsidieerd, waardoor de Cirkel het programma kan aanbieden voor slechts 12,95 euro per maand. Vraag naar de voorwaarden voor deelname.
 

Lees ook

Sportcombinatie Rheden wil Open Club worden

RHEDEN – Voetbalvereniging SC Rheden wil een Open Club worden. Dat betekent dat de accommodaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.