Home / De Steeg / Instabiele bomen Middachterallee wijken voor veiligheid

Instabiele bomen Middachterallee wijken voor veiligheid

DE STEEG – Opnieuw moeten twee instabiele bomen aan de Middachterallee in De Steeg acuut worden ‘uitgekleed’ in verband met de veiligheid voor de weggebruikers. De bomen zijn instabiel en kunnen omwaaien. Ze worden teruggesnoeid tot een stam van 10 meter hoogte, zodat het beeld van een bomenlaan blijft bestaan.

Bij een nadere inspectie van de bomen aan de Middachterallee zijn 8 maart opnieuw twee beuken aangetroffen die verrot/hol zijn en acuut gevaar kunnen opleveren. Dit keer aan de kant van Ellecom.

Op 1 maart is een onderzoek gestart bij alle bomen aan de Middachterallee om er achter te komen wat de oorzaak is van de instabiliteit van de al eerder gekapte negen bomen aan deze laan is. Hiervoor heeft de gemeente diverse deskundigen (boomadviseurs, historisch groenbeheer, stichting in arcadië, boomspecialist etc) benaderd. De totale inspectie is nog niet afgerond.

Omdat het hier gaat om een situatie die acuut gevaar kan opleveren, wordt de vergunning voor de noodkap achteraf aangevraagd. Hetzelfde geldt voor de activiteit monumenten. De Middachterallee is namelijk een rijksmonument.
Met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vindt overleg plaats over de herplantplicht.

In december werden ook al negen bomen ‘teruggesnoeid’ omdat ze acuut gevaar opleverden voor de veiligheid.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.