Home / Dieren / Ilona Buil is het nieuwe gezicht van Wijs

Ilona Buil is het nieuwe gezicht van Wijs

DIEREN – Sinds januari 2016 staat Ilona Buil in de winkel Wijs Modeschoenen aan de Diderna te Dieren. Ilona neemt het stokje van Jos de Gouw over nadat hij in december met pensioen ging.
Het vertrek van Jos heeft voor wat verwarring gezorgd onder het winkelend publiek van Dieren en omstreken. Jos was een bekend gezicht voor de klanten van Wijs. Zijn vertrek zorgde voor vragen als “Gaan jullie weg?”, “Jullie stoppen er toch niet mee?”,”Gaan jullie verhuizen?”.
De zaak gaat niet dicht of verhuizen, zoals een aantal klanten had begrepen. “We gaan gewoon op dezelfde voet verder”, vertelt Ilona Buil. “Samen met de drie vaste gezichten Ans, Karin en Anneke werk ik met veel plezier verder. Niemand hoeft dus bang te zijn om zijn / haar vertrouwde schoenenwinkel te verliezen”.
De ouders van Ilona zijn de eigenaren van de winkel: Herman en Johanne Buil. Ilona is zelf per 1 januari ingestroomd als vennoot.
Herman en Johanne Buil hebben de schoenenwinkel, zeker vijftien jaar geleden, overgenomen van Theo Wijs. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Ilona de zaak weer overneemt van haar ouders, maar voorlopig is dat nog helemaal niet aan de orde. “Ik sta zeer regelmatig in de zaak in Dieren, daarbij ben ik te vinden in Arnhem waar ons andere filiaal HB Schoenmode is gevestigd. Daarnaast ben ik betrokken bij de inkoop en houd ik me bezig met de externe communicatie. In september openen we nog een filiaal in Velp onder de naam HB Schoenmode.”
Ilona heeft ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. “Ik heb veel ervaring opgedaan in andere schoenenwinkels de afgelopen 5 jaar naast de werkzaamheden die ik voor mijn ouders deed. Nu mag en kan ik volledig voor de zaak van mijn ouders en aan mijn eigen toekomst als winkelier werken. We schenken veel aandacht aan pasvorm, maar de collectie is toch veelzijdig, modieus en exclusief en voor een heel brede doelgroep; kinderen, dames en heren, van alle leeftijden. Dit maakt het leuk, dankbaar en veelzijdig werk”. – Foto Lotte Bienias.

 

Lees ook

Muzikaal cabaret bij RhederArt Dieren

DIEREN – Met alweer hun derde show, getiteld Vibrato!, doen Maartje en Kine vrijdag 18 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.