Home / Velp / College wil zwembad op hoek Gruttostraat en Reigerstraat

College wil zwembad op hoek Gruttostraat en Reigerstraat

VELP – Het college van de gemeente Rheden wil dat het nieuwe zwembad in Velp op de hoek van de Gruttostraat en de Reigerstraat komt. Op 2 februari volgt een informatieavond. De gemeenteraad neemt op 23 februari een definitief besluit.

De gemeenteraad had het college gevraagd drie locaties in de omgeving van de Dumpel te onderzoeken en een voorkeurslocatie voor te leggen. Het huidige zwembad De Dumpel is onderzocht, evenals de Gruttostraat, ter hoogte van het trapveld en de skatebaan, en de plek van de voormalige Bestuursacademie aan de Reigerstraat is onderzocht.
Naar aanleiding van de resultaten uit die onderzoeken adviseert het college niet te kiezen voor één locatie, maar voor een combinatie van de locaties aan de Gruttostraat en de Reigerstraat. Deze combinatie biedt namelijk de meeste mogelijkheden voor een goede ruimtelijke en verkeerskundige invulling. Ook wordt hiermee gehoor gegeven aan een punt dat tijdens een eerder gehouden inloopavond nadrukkelijk naar voren kwam: het behoud van het trapveld en de skatebaan.
Tijdens de informatieavond op 2 februari is het mogelijk in te spreken, maximaal vijf minuten. Wie in wil spreken, kan zich tot 2 februari 12.00 uur aanmelden via tel. 026 – 4976441 of tel. 026 – 4976266 of e-mail. griffie@rheden.nl.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.