Home / Brummen / Steenbergen Metaalrecycling

Steenbergen Metaalrecycling

BRUMMEN – Vorig jaar zomer vestigde Daniël Steenbergen uit Zutphen zich op bedrijventerrein Rhienderstein in Brummen. Daar startte hij Steenbergen Metaalrecycling, in het pand waarin voorheen een bouwbedrijf was gevestigd. Hij heeft zijn hele leven in de branche gewerkt, is groot geworden tussen het gebruikte ‘ferro en non ferro’. Hij zegt zelf een hele mooie prijs voor oude metalen te bieden. Zowel bedrijven als particulieren kunnen er dagelijks terecht.

"Prijzen noemen?", vraagt Daniël Steenbergen. "Dat wil ik wel doen als indicatie, maar het zijn dagprijzen. Die kunnen op de wereldmarkt per dag schommelen. De tegenvallende Chinese economie drukt momenteel bijvoorbeeld de prijzen flink. Zeker wat betreft ijzer. Momenteel zit dat ijzer op 8 à 9 cent per kilo, aluminium rond de 70/75 cent per kilo en rood koper op zo’n 3,50 per kilo. Maar zoals ik zal zeg; het zijn dagprijzen. Wij volgen de prijzen op de wereldmarkt op de voet en bepalen aan de hand daarvan wat wij geven voor het ingebrachte metaal."
En dat kan metaal in de meest ruime zin van het woord zijn. "Maar geen koelkasten. Die mogen van vanwege milieuregels niet aannemen. Wasmachines bijvoorbeeld weer wel." Want hoewel het buitenterrein er op het eerste gezicht uit ziet als een ouderwetse stortplaats, speelt het milieu een belangrijke rol. In de eerste plaats natuurlijk omdat het hergebruiken van metalen goed is voor het milieu, maar ook omdat Steenbergen zich aan strenge regels houdt. "De gemeente is al een paar keer wezen controleren", vertelt hij. "Alles was steeds in orde. En ze gaven ook bruikbare tips, denken goed mee."
Naast de inzameling buiten, wordt binnen ook metaal gesorteerd en worden bijvoorbeeld kabels ontdaan van de kunststof mantel, om bij het kostbare rode koper te komen. "Verder maken we zo weinig mogelijk kosten voor huisvesting en kantoor en zo. Grotere recyclebedrijven hebben die kosten wel en moeten daardoor wel duurder zijn. Het is de reden waarom we een goede prijs kunnen betalen."

Steenbergen Metaalrecycling is gevestigd aan Rhienderstein 14 in Brummen en bereikbaar op 0575-473798. Openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag 08.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

One comment

  1. Hoe meer mogelijkheden tot recyclage van metaal, hoe beter. Wanneer je werkelijk afval gaat scheiden, valt het pas echt op hoe veel recyclebare zaken er tussen zitten. Wel zou het fijn zijn wanneer de consument meer tegemoet werd gekomen met plaatsen waar hij met zijn afval, metaal of anderszins, terecht kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.