Home / Eerbeek / Nog meer duurzame vis in assortiment Plus

Nog meer duurzame vis in assortiment Plus

EERBEEK – Supermarktketen Plus, waartoe ook Plus van Tetering in Eerbeek behoort, zet een volgende stap in het verduurzamen van het visassortiment. In de komende maanden vergroot Plus het aandeel garnalen en zalm dat is voorzien van het ASC-keurmerk.

Drie soorten verantwoorde garnalen zijn vanaf nu in het schap te vinden: wokgarnalen, cocktailgarnalen en roze MSC-garnalen. Daar komen in januari de ASC-gecertificeerde zalmfilet, zalmreepjes, zalmblokjes en gerookte zalm bij. Ruim de helft van het verse visassortiment van Plus was al van verantwoorde herkomst. Na deze stap wordt dat bijna 75 procent. Ook hierna zal Plus stappen zetten om het aandeel duurzame vis te vergroten.

Vis is geliefd bij de klanten van PLUS. De omzet steeg in 2015 met 8 procent. Als meest verantwoorde supermarkt van Nederland vindt Plus het belangrijk dat consumenten kunnen genieten van duurzaam gecertificeerde, verse vis. Al in 2012 heeft Plus uitgesproken geen vis in het schap te willen van de van de rode lijst van de VISwijzer. Deze vissoorten zijn vervangen door duurzame soorten, die ook voldoen aan de strenge criteria van MSC voor de wild gevangen vis of ASC voor de gekweekte vis.
Het assortiment verantwoorde vis bestaat nu onder andere uit MSC-gecertificeerde kabeljauw, haring en mosselen en de exclusief bij Plus verkrijgbare MSC-schol van Gijs, die alleen wordt verkocht in de periode dat de schol op zijn best is: van maart tot oktober. De toevoeging van de ASC-gecertificeerde verse zalmfilet, gerookte zalm en wok-, cocktail- en roze MSC-garnalen betekent weer een flinke stap vooruit.
Alle vis die bij Plus wordt verkocht is geanalyseerd door de Good Fish Foundation op de mogelijke stappen om verder te kunnen verduurzamen. Plus kan het verduurzamen van het assortiment niet alleen en doet dit samen met ngo’s, keurmerkorganisaties en haar leveranciers.
 

Lees ook

Meisjes B1 Spiker kampioen

EERBEEK – De meiden B1 van volleybalvereniging Spiker uit Eerbeek hebben het kampioenschap binnengesleept. "Begin …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.