Home / Dieren / Jos de Gouw neemt afscheid van Wijs ModeSchoenen

Jos de Gouw neemt afscheid van Wijs ModeSchoenen

DIEREN – Bijna 41 jaar heeft Jos de Gouw met heel veel plezier schoenen aan de man gebracht bij Wijs Modeschoenen in Dieren. Zaterdag is zijn laatste werkdag en donderdag 24 december is hij tussen 15.00 en 17.00 uur in de winkel te vinden om samen met zijn collega’s een glaasje te drinken en afscheid te nemen van zijn klanten.

49 Jaar van zijn leven heeft Jos gewerkt. Toen hij vijftien jaar en zeven maanden jaar oud was begon hij met het maken van schoenen. “Thuis hadden we een grote schoenenfabriek”, vertelt Jos. “Maar mijn vader vond dat ik toch wel wat papieren moest halen voor het geval niet goed zou gaan met de fabriek. En dat heb ik gedaan. In de avonduren heb ik mijn diploma’s gehaald”. Op zijn 25ste kwam hij naar Dieren, in dienst bij de firma Wijs. “Ik heb in de Hogestraat, Wilhelminaweg, Callunaplein en nu Diderna schoenen verkocht. Altijd met heel veel plezier en daar wil ik mijn collega’s voor bedanken”. Ook Ans hagen vierde onlangs haar 40-jarig jubileum bij Wijs en ook mevrouw Goedhart is al 25 jaar in dienst. “We hebben altijd ontzettend fijn samengewerkt”.

De tijd zal het leren of Jos de zaak gaat missen. “Ik heb geen specifieke plannen nog. Spontane acties zijn dikwijls de leukste. Zo sta ik ook in het leven. Wel houd ik erg veel van wandelen, fotografie, muziek, theater en film. En dan heb ik mijn kleinkinderen nog niet eens genoemd.” Jos wil nog benadrukken dat de collectie schoenen bij Wijs hem altijd heeft aangesproken. “We kopen alles zelf in, hebben met niemand anders te maken. Daarom verkopen we unieke schoenen. – Foto Lotte Bienias.

 

Lees ook

Muzikaal cabaret bij RhederArt Dieren

DIEREN – Met alweer hun derde show, getiteld Vibrato!, doen Maartje en Kine vrijdag 18 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.