Home / Regio / 152.000 Euro voor het Coop Rode Kruis Fonds

152.000 Euro voor het Coop Rode Kruis Fonds

REGIO – Coop en het Rode Kruis werkten de afgelopen maanden nauw samen. Klanten van de 250 Coop-winkels in Nederland konden het Rode Kruis steunen door mee te sparen voor een gratis boodschappenpakket. Voor elk pakket doneerde Coop een bedrag aan het Rode Kruis. Deze week werd het eindbedrag van de actie bekendgemaakt: maar liefst 152.000 euro. Het Rode Kruis besteedt de opbrengst aan activiteiten die de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen in noodsituaties vergroten.

Coop is betrokken bij de omgeving van zijn winkels. De supermarkt wil klanten niet alleen geweldige supermarkten bieden, maar ook bijdragen aan de leefbaarheid in de lokale omgeving. De samenwerking met het Rode Kruis sluit hier goed bij aan. De opbrengst van de actie van Coop gaat naar een speciaal opgericht fonds: het Coop Rode Kruis Fonds. Dit fonds maakt mensen sterker en zelfredzamer. Het Coop Rode Kruis Fonds bereidt kwetsbare mensen voor op noodsituaties: van kleine ongelukken in en om het huis tot een grotere ramp in de regio. Zo kunnen zij zichzelf én anderen helpen, wordt de kans op slachtoffers kleiner én hebben noodsituaties minder gevolgen. Lokale afdelingen van het Rode Kruis kunnen een beroep doen op het Coop Rode Kruis Fonds wanneer zij activiteiten organiseren om de zelfredzaamheid van mensen in de buurt van Coop-winkels te vergroten.

 

Lees ook

Belevingsvlucht: hoe klinkt een overkomend vliegtuig?

REGIO – Hoe klinkt het nou werkelijk als er straks meer vliegverkeer over de regio …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.