Home / Loenen / Warm welkom op Leeuwenburght

Warm welkom op Leeuwenburght

LOENEN – Zaterdag was er een feestje in Loenen. Muziekvereniging OLTO verscheen in de wijk Leeuwenberg. Hier was alle reden voor, want de Dorpsraad wilde graag aan het gereedkomen van het wooncomplex De Leeuwenburght een feestelijk tintje geven. Na 13 jaar eindelijk weer nieuwe woningen in het dorp. Er was een korte bijeenkomst met muziek, toespraken en bloemen. De eerste bewoners, Bertus en Emmy Koller, hebben zich er al genesteld en voelen zich er al helemaal thuis.

Zoals in de meeste dorpen was de (eens zo florerende) Rabobank ook in Loenen een verlaten gebouw dat stond te verpauperen. Omdat het een fraaie centrale plek is om te bouwen, zag Bouwbedrijf Van der Kolk uit Garderen er wel brood in hier een complex woningen te reaiseren. Het heeft echter ongeveer drie jaar geduurd voordat de sloper kon komen om het terrein bouwrijp te maken. Vele procedures moest worden doorlopen. Inspraakronden en nog veel meer gingen hier aan vooraf. En de recessie zorgde ook voor uitstel, want de verkoop wilde niet vlotten. Toch werd er doorgezet. Dit jaar kon de bouw worden gestart van twaalf appartementen op de hoek Engelenweg-Leeuwenbergweg. Kort geleden kwam het complex gereed.

Bertus en Emmy Koller wilden graag een appartement en besloten meteen hier te gaan wonen toen het plan bekend werd. “Het gaf ons meteen een goed gevoel”, vertelt Koller(83), “maar we moesten wel veel geduld hebben. Eerst duurde de verkoop van ons huis erg lang en daarna werd de bouw van dit complex nog weer uitgesteld. Ons geduld werd wel beloond. We kregen op dit plekje met prachtig uitzicht op het hertenkamp, echt wat we zochten”. Emmy Koller-van Delden (79) heeft ook al helemaal haar draai gevonden: “Erg fijn dat we in Loenen konden blijven. Ik heb hier mijn hele leven al gewoond en vindt het een heel prettig dorp”.

Reinder Groenhof, voorzitter van de Dorpsraad, sprak een welkomstwoord en hoopte dat de nieuwe Loenenaren zich hier snel thuis zullen voelen. Hij vindt het een fraai complex dat een aanwinst is voor Loenen. Voor de twaalf bewoners was er een fraaie bos Blom-bloemen en een jaar gratis lidmaatschap van de Dorpsraad. Sinterklaas was zonder knechten gekomen. Die hadden het druk met de pakjes. Ook de Goedheiligman feliciteerde de nieuwe bewoners met hun woning. En hoopte dat de bewoners zich hier snel thuis voelen. Na dit korte feestje gingen de bewoners weer snel aan het werk. Graag willen ze voor de kerst nog wonen op De Leeuwenburght. Vol lof zijn de bewoners over de prima afwerking van de bouwer. Twee appartementen zijn nog niet verkocht.

Intussen wordt er nog meer gebouwd in Loenen. Het plan Sulvada op de hoek Horstweg-Eerbeekseweg zit ook in de eindfase. Rond half december worden deze woningen ook opgeleverd. Ook wordt aan de Molen Allee drift gebouwd in het plan Havezate. Van de zeven geplande woningen zijn er al drie gereed.

foto:
De nieuwe bewoners van de Leeuwenburght werden in de bloemen gezet. Eerst en derde van links de eerste bewoners, Bertus en Emmy Koller.

 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.