Home / Eerbeek / De eigen aanpak in uitvaartzorg van Yarden & Lucía

De eigen aanpak in uitvaartzorg van Yarden & Lucía

EERBEEK – "Het gaat mij om de voldoening en waardering die je ondervindt als je mensen kunt helpen in een moeilijke tijd. Je maakt als het ware deel uit van hun leven van nabestaanden in een kwetsbare periode van hun leven."

Aan het woord is Birgit Boer, van Yarden & Lucía Uitvaartzorg. Yarden is de bekende landelijke uitvaartorganisatie, Lucía is de naam van de eigen onderneming in uitvaartzorg van Birgit Boer. Lucía is Birgits’ doopnaam en bekent Lichtpunt. Ze is franchisenemer van Yarden, maar geeft haar oh zo belangrijke eigen touch en invulling aan het uitoefenen van haar werk als uitvaartverzorger. "Ik weet uit ervaring dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom inspireer en ondersteun ik nabestaanden bij de organisatie van een begrafenis of crematie."
Ze zegt het al: ondersteunen en inspireren. Want Boer wil graag meer bieden dan een standaard uitvaart met de standaard toespraakjes. "Het begint naar het luisteren van de wensen van de nabestaanden. Uitgangspunt daarbij is: alles kan, niets moet. Ik probeer mensen te helpen bij het op hun eigen wijze invullen van de uitvaart. En ik ben er altijd zelf bij, van begin, de eerste melding van een overlijden, tot aan de uitvaart zelf. Dat is prettig voor hen; altijd maar één aanspreekpunt."

Birgit Boer kan putten uit een ervaring van ruim twaalf jaar in de branche. Een branche die ze ook flink heeft zien veranderen in die periode. "Het is allemaal minder formeel. Er is veel meer ruimte voor eigen inbreng. Dat spreekt mij erg aan in dit werk."

Yarden & Lucía is actief in de hele gemeenten Brummen, Voosrt en Zutphen. Ze is bereikbaar op 0313-769005 / 06-18885382. www.yarden-lucia.nl
 

Lees ook

Meisjes B1 Spiker kampioen

EERBEEK – De meiden B1 van volleybalvereniging Spiker uit Eerbeek hebben het kampioenschap binnengesleept. "Begin …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.