Nieuw eigen clubhuis voor Toneelvereniging Micro

DIEREN / SPANKEREN – Toneelvereniging Micro heeft, na enkele jaren van een gedeelde repetitieruimte in het verenigings-gebouw van de Imkervereniging in Dieren, de beschikking gekregen over een eigen verenigingsgebouw. Dat staat aan de Kanaaldijk 68 in Spankeren.

Behalve de gedeelde repetitieruimte, was er al die tijd ook een apart onderkomen voor de decorbouw en opslag in Spankeren. Nu spelers, decorbouw en opslag weer samen in één pand zitten, kan er ook weer gerepeteerd worden met de echte decorstukken en rekwisieten van een stuk. Het grootste voordeel is wel dat na een repetitie alles kan blijven staan voor de volgende oefenavond.

Micro staat op zaterdagavond 14 en zondagmiddag 15 november op de planken van Cultureel Centrum Theothorne met het blijspel: ‘Draadloos Contact’. Daarin wordt het publiek meegenomen naar een twee-onder-een kapwoning in een doorsnee woonwijk. Daar grenst het smetteloze Engelse gazon van de familie Engerling aan het wat smoezelig ogende tuintapijt van de familie Klokgieter. Daarmee is meteen ook alles gezegd over de onderlinge verstandhouding. Een blijspel in drie bedrijven waarin iedereen wel een of meerdere van zijn eigen buren zal herkennen.

Wie de aankondiging van het nieuwe stuk al heeft gezien zal vast iets zijn opgevallen. Toneelvereniging Micro heeft zichzelf een jeugdig ogende nieuwe jas laten aanmeten. Na 57 jaar vond men het namelijk wel eens tijd worden om het oude beeldmerk van de vereniging, de microscoop, te vervangen voor een logo meer van deze tijd. Grafisch ontwerpster Karen Mensonides van Mensoni Design en tevens lid van Micro, ontwierp het nieuwe speelse logo. Zij maakt ook al jaren de posters en programmaboekjes van Micro. Voor het nieuwe stuk en de website micro-toneel.nl heeft Karen ook een compleet nieuwe huisstijl ontwikkeld, waarbij de kleur rood bepalend is. Rood staat voor passie, energie en theater.
Wil je zelf een repetitie van Micro meemaken? Kom dan eens een kijkje nemen op maandagavond aan de Kanaaldijk 68 in Spankeren. De koffie en thee staat voor je klaar vanaf 19.30 uur.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.