Home / Dieren / Fysiotherapie voor oncologiepatiënten

Fysiotherapie voor oncologiepatiënten

DIEREN – Fysioplein 9 in Dieren biedt oncologiefysiotherapie. De therapeuten verzorgen individuele en groepsbegeleiding tijdens en na behandeling met chemotherapie. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat trainen tijdens en na de behandeling tegen kanker een significante verbetering geeft op kwaliteit van leven, minder klachten tijdens de kuren en een verminderde kans op het terugkomen van de ziekte.

Oncologie-fysiotherapeuten hebben specifieke kennis en vaardigheden in huis om deze patiëntengroep adequaat te kunnen behandelen. Zij kunnen expliciet rekening houden met de aard en gevolgen van de ziekte en de medische behandeling. De therapeut is zich bewust van de onvoorspelbare gezondheidssituatie en het levensbedreigende karakter van de aandoening, kan complicaties bijtijds herkennen en daar op anticiperen. In overleg met de patiënt worden doelen en prioriteiten vastgesteld, waarbij het stadium waarin de patiënt zich bevindt van groot belang is, denk aan behandelfase, herstelfase of palliatieve fase.

www.fysioplein9.nl

Lees ook

Muzikaal cabaret bij RhederArt Dieren

DIEREN – Met alweer hun derde show, getiteld Vibrato!, doen Maartje en Kine vrijdag 18 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.