Home / Zutphen / Veilig op de fiets met Volvo Life Paint

Veilig op de fiets met Volvo Life Paint

REGIO – Goed zichtbaar zijn op donkere herfst- en winteravonden, dat is voor fietsers en voetgangers van levensbelang. Volvo-dealer Nieuwenhuijse in Zutphen heeft een prima oplossing. Dat is Volvo Life Paint, een reflecterende spray voor gebruik op kleding of tassen. Overdag niet te zien, maar in het schijnsel van autokoplampen weerkaatst de aangebrachte Life Paint het licht direct en zeer opvallend richting automobilist.

"Life Paint werkt heel effectief", aldus Nieuwenhuijse "Vooral door de directe reflectietechnologie. Licht wordt teruggekaatst onder een zeer kleine hoek en dus rechtstreeks richting de lichtbron, zoals de koplampen van een auto. De reflectie is daardoor sterker en opvallender dan die van gebruikelijke kledingreflectoren en zelfs tot 100 meter afstand goed zichtbaar."
Volvo Life Paint maakt wandelen, joggen en fietsen in het donker veiliger. Dat past bij de veiligheidsfilosofie van het Zweedse merk. Volvo’s vision 2020. Volvo wil dat in 2020 geen doden of gewonden vallen in of door een nieuwe Volvo.

Volvo Life Paint zit in een spuitbus en is eenvoudig op kledingstukken, rugtassen en fietstassen te sprayen. Het tast de kleding of de kleuren daarvan niet aan en is niet irriterend voor de huid. Tot een week blijft de spray effectief, daarna is een herhalende behandeling nodig. Het werkt het best op textiel. Op harde, glimmende oppervlakken hecht Life Paint minder goed. Een spuitbus Volvo Life Paint kost € 14.95.
 

Lees ook

Brummenaar opgepakt wegens verboden wapenbezit

ZUTPHEN – Een 53-jarige man uit Brummen is maandagavond door de politie opgepakt omdat hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.