Home / Regio / Jumbo start donatie-actie voor minderbedeelden, vluchtelingen en eenzame

Jumbo start donatie-actie voor minderbedeelden, vluchtelingen en eenzame

REGIO – Over een paar maanden gaat Nederland weer massaal aan tafel om samen met familie, vrienden en geliefden te genieten van een kerstlunch of kerstdiner. Helaas is dit lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, omdat sommige mensen weinig te besteden hebben of in een sociaal isolement verkeren. Om deze en andere mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken een hart onder de riem te steken, wil Jumbo hen tijdens de feestdagen een kerstdiner aanbieden.

De supermarkt, die onder meer vestigingen heeft in Brummen, Eerbeek en Velp, slaat hiervoor opnieuw de handen ineen met maatschappelijke organisaties, waaronder Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, VluchtelingenWerk Nederland, het Nationaal Ouderenfonds en Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Klanten van Jumbo kunnen vier weken lang meedoen aan de actie ‘Doe mee en doneer een diner‘. Door tijdens het boodschappen doen een speciale coupon af te rekenen, doneren klanten eenvoudig een paddenstoelensoep als voorgerecht of pasta met zalm als hoofdgerecht of een feestelijk dessert. Jumbo vult bovendien elke twee aangekochte gerechten aan met een derde gerecht. Samen met de maatschappelijke organisaties zorgt zij ervoor dat deze gerechten een goede bestemming krijgen in de vorm van kerstdiners en kerstpakketten. De speciale donatiecoupons ter waarde van € 1,50, € 2,50 of € 4,50 zijn ook te bestellen via www.jumbo.com.

In Nederland zijn zo’n 94.000 mensen wekelijks afhankelijk van de voedselbank en leven meer dan één miljoen ouderen maar ook jongeren in eenzaamheid. Nederland telt daarnaast 35.000 daklozen en 1,4 miljoen mensen met een lichamelijke beperking waarvan een deel wel wat hulp kan gebruiken. Jumbo wil met deze actie een positief en sympathiek gebaar maken naar deze mensen.
 

Lees ook

Belevingsvlucht: hoe klinkt een overkomend vliegtuig?

REGIO – Hoe klinkt het nou werkelijk als er straks meer vliegverkeer over de regio …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.