Home / Arnhem / ScienceMakers op bezoek bij Platowood

ScienceMakers op bezoek bij Platowood

RHEDEN / ARNHEM – Deelnemen aan een landelijke Uitvinderswedstrijd, winnen en tijdens de ScienceMakers Awards gehuldigd worden. De kinderen uit de Plusklas van PCBO Rheden (groep 6/7) kregen het voor elkaar met hun uitvinding: een boot op zonne-energie, gemaakt van Platowood, die plastic uit de oceaan opruimt.

Een excursie naar Platowood, waarbij vier van de Plusklas kinderen met hun klasgenoten van basisschool De Holtbank een rondleiding over de werf kregen, mocht dan ook niet ontbreken. Op de vraag waarom voor Platowood hout gekozen is, was het antwoord kort maar krachtig: Omdat het duurzaam is.

ScienceMaker, een initiatief van rijksoverheid en Techniekpact, reikte 23 september awards uit aan kinderen en jongeren die een bijzondere prestatie hebben verricht of uitvinding hebben gedaan op het gebied van wetenschap, technologie of maakonderwijs.
 

Lees ook

Groots Polman Opticiens Eyewear Event in Arnhem

ARNHEM / VELP – Polman Opticiens, waar Focus Optiek in Velp onder valt, houdt zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.