Home / Velp / De Gouden Schaar gaat verder met nieuwe eigenaar

De Gouden Schaar gaat verder met nieuwe eigenaar

VELP – Al bijna twintig jaar is Trees Offenberg het vertrouwde gezicht van kleding- en reparatiewinkel De Gouden Schaar, maar binnenkort draagt ze het stokje over. Ze heeft in Mustafa Mohseni de perfecte opvolger gevonden die met veel enthousiasme vanaf 1 oktober de winkel aan de Emmastraat in Velp voortzet.

Als ze terugkijkt, lijkt de tijd voorbij gevlogen. Trees Offenberg (68): “In 1987 besloot ik weer te gaan werken toen ook de jongste van mijn vier kinderen naar school ging. Ik was lerares naaldvakken en vond bij De Gouden Schaar de ideale baan om werk en gezin te combineren. Wekelijks bracht de toenmalige eigenaresse mij thuis een tas vol kleren die vermaakt en versteld moesten worden en waar ik tijdens de schooltijden en in de avonduren aan werkte. Erg leuk en afwisselend werk.” Tien jaar later, in 1997 besloot de eigenaresse zelf te stoppen en vroeg aan Trees Offenberg of ze interesse had in overname van de winkel. “Ik heb daar natuurlijk even over na moeten denken, maar de kinderen waren inmiddels een stuk ouder. Ik zag er een leuke uitdaging in en besloot er toen voor te gaan.’

En zo werd ze achttien jaar geleden, op haar vijftigste, zelf eigenaresse van de kleding- en reparatiewinkel die inmiddels in Velp en omgeving alom bekend is. Met een aantal medewerksters die op oproepbasis beschikbaar zijn, heeft ze in de afgelopen jaren ontelbare kledingstukken van nieuwe knopen en ritsen voorzien, langer of korter, nauwer of wijder gemaakt. Maar ook van jassen bodywarmers gemaakt, nieuwe gordijnen en kussenhoezen vervaardigd of bruidsjurken passend gemaakt. “Je kunt je het eigenlijk zo gek niet bedenken. Er is echt heel veel mogelijk”, vult Trees aan.
Nu ze inmiddels 68 jaar is, vindt ze het mooi geweest en is het tijd om het stokje over te dragen. Vanaf 1 oktober aanstaande is Mustafa Mohseni (35) de nieuwe eigenaar van De Gouden Schaar. Mustafa heeft al twintig jaar ervaring in het vak. Hij werkt momenteel bij kledingreparatiebedrijf De Bronzen Naald in Arnhem en koesterde al langer de wens om voor zichzelf te beginnen. In de overname van De Gouden Schaar ziet hij een mooie uitdaging die hij samen met zijn vrouw wil aangaan. Vanaf begin volgende maand zijn zij dus het nieuwe gezicht van de Gouden Schaar. – Foto Lotte Bienias.

 

Lees ook

Brandweerlieden in de dop

VELP – Dat het met de veiligheid in ons land in de toekomst wel goed …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.