Home / Lieren / Jubileumparade van locomotieven

Jubileumparade van locomotieven

LIEREN – Eén voor één reden locomotieven stapvoets langs de tribunes die op Halte Immenberg stonden opgesteld. Vanwege het 40-jarig bestaan van de VSM werd daar een parade van locomotieven gehouden.

Als is een modeshow rolden de locomotieven over de catwalk. Ze werden daarbij van kundig commentaar voorzien door radio-dj Erik de Zwart, een treinliefhebber pur sang. En hij sprak voor een publiek van liefhebbers en kenners, dus benoemde hij het voorbijrijdend materieel tot in detail. Van de kleine rangeerlocs, tot de zware machines die tijdens de hoogtijdagen van de stoomperiode de intercitytreinen trokken. Zo’n 25 locomotieven, stoom en diesel, trokken aan het publiek voorbij. Een feest van nostalgie en genieten van techniek. Stampend, rokend, stinkend en fluitend. De Zwart vertelde ook het verhaal van 40 jaar Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Van het idee om met één schattig locomotiefje en een paar wagonnetjes toeristen te vervoeren, tot het grote spoorbedrijf – geheel door vrijwilligers gerund – die het nu is.
De locparade op vrijdagmiddag was het begin van een mooi jubileumweekend, al plensde het bij tijd en wijle. Maar het stoomfestival Terug naar Toen trok op zaterdag en zondag toch nog heel veel enthousiaste bezoekers. Stoom is nog steeds in trek en spreekt oud én jong aan. Laat maar eens een kind een trein tekenen. Het wordt geheid een stoomtrein – foto: Wencel Maresch

Lees ook

Countrymiddag met Music Road Pilots in De Roseboom

LIEREN – In De Roseboom, aan het Kanaal-Zuid in Lieren, is het zondag country & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.