Home / Dieren / Koning opent Gazelle in Dieren

Koning opent Gazelle in Dieren

DIEREN – Koning Willem-Alexander verrichtte donderdag de officiële opening van het nieuwe ‘Gazelle Innovation & Production Center’ in Dieren. In de gloednieuwe assemblagehal drukte hij op een knop, waarmee de fabriek in werking werd gesteld.

Buiten werd de Koning opgewacht door burgemeester Van Wingerden, de directie van Gazelle en door vertegenwoordiger van eigenaar Pon. En door een groot aantal belangstellenden achter het hek, die aanvankelijk wat teleurgesteld achterbleven. Ze vingen bij zijn aankomst namelijk slechts een glimp op, maar werden aan het einde van het bezoek royaal en op hun wenken bediend, toen Willem-Alexander op een futuristisch model van een Gazelle E-bike een paar rondjes op de testbaan voor de fabriek aan de Wilhelminaweg reed. Hartstochtelijk toegejuicht door de Dierenaren die waren uitgelopen voor het bezoek.

Het bezoek, dat om 16.15 uur begon en een uur duurde, was het hoogtepunt in de viering van de heropening van de Koninklijke fietsenfabriek in Dieren. Na een zeer ingrijpende verbouwing die ongeveer 10 miljoen euro kostte, beschikt het bedrijf nu over een zeer fraaie en toekomstbestendige productiefaciliteit. "Gazelle gelooft in haar product en is gehecht aan het dorp Dieren", aldus directeur Jap Merkus.

Tijdens zijn bezoek kreeg de Koning een rondleiding door de supermoderne lakkerij en door de nieuwe montagehal, waar hij zich door werknemers een en ander liet vertellen over hun werk.

Koninklijke Gazelle heeft het ‘Gazelle Innovation & Production Center’ compleet vernieuwd en verder uitgebreid. Het resultaat van de verbouwing en nieuwbouw is een bedrijfscomplex met een totaal vloeroppervlak van 27.500 m2 . In het hart van de ultramoderne productiefaciliteit bevindt zich de nieuwe, 7.000 m2 grote montagehal. Tevens beschikt de fietsfabriek nu over een volledig geautomatiseerde lakkerij.

Kenmerkend voor het nieuwe ‘Gazelle Innovation & Production Center’ is de open structuur van het fabrieksinterieur. Die benadering komt mede tot uiting in het grote panoramaraam in de straatgevel van het fabriekspand, dat medewerkers onder andere een blik gunt op de nieuwe testbaan en de buitenwereld. Het ‘open’ karakter staat aan de basis van de inspirerende nieuwe werkomgeving voor de medewerkers van Koninklijke Gazelle. Bovendien maakt het de productiefaciliteit tot een belangrijk voorbeeld van hoe de Nederlandse maakindustrie er anno 2015 uit hoort te zien – foto’s: Wencel Maresch

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.