Home / Dieren / Papa doet het werk

Papa doet het werk

DIEREN – Het lijkt wel of de hutten van Madierodam elk jaar groter worden. “Dat kan maar zo”, lacht vrijwilligster Anke. “Maar dat komt voornamelijk doordat we dit jaar een aantal handige papa’s op het terrein hebben.”

Madierodam vraagt ouders van de jonge deelnemers aan het huttendorp minimaal één dag mee te helpen. Dat verzoek was met name bij sommige vaders niet aan dovemansoren gericht. Zij leefden zich uit met planken, pallets en spijkers en maakten de mooiste bouwwerken op het terrein aan de Admiraal Helfrichlaan: een heus vliegtuig, een wipwap en een kasteel met ophaalbrug. Woensdagmiddag timmert een opa aan een tuinhek bij een hut. De bewoners zelf zijn niet thuis: “Ik heb geen idee waar ze zijn, ergens knutselen waarschijnlijk”, zegt de goedlachse timmerman-bij-gelegenheid. “Ik kreeg vanmorgen een lijstje met wat ze wilden: een tuintje, met ruimte voor de wip en een poortje. Dus daar ben ik nu maar mee bezig.”
Dat wil overigens niet zeggen dat de kinderen zelf niet hartstikke druk zijn. Als er niet wordt getimmerd, zijn ze bezig met één van de vele knutselactiviteiten of doen ze mee aan een spel. Klassiekers als het douanespel en levend stratego blijken nog altijd populair. Vrijdag wordt de week afgesloten met een geweldige feestavond met ouders en grootouders.

Lees ook

Muzikaal cabaret bij RhederArt Dieren

DIEREN – Met alweer hun derde show, getiteld Vibrato!, doen Maartje en Kine vrijdag 18 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.