Home / Dieren / De snoepjes van Corrie

De snoepjes van Corrie

DIEREN – Iedereen die de afgelopen 35 jaar heeft meegedaan aan vakantieweek Madierodam in Dieren, heeft ongetwijfeld al eens bij Corrie Baars aan het kraampje gestaan. En ook afgelopen week hielp ze de vele kinderen geduldig bij het uitzoeken van hun snoepjes. Tot grote spijt van de andere vrijwilligers, ouders en kinderen was dit echter de laatste keer. “

Via haar vrijwilligerswerk kwam Corrie in aanraking met Madierodam. Vanaf de eerste keer dat ze meehielp, bemande zij het snoepkraampje. “Ik heb ook nooit iets anders gedaan, dit is veel te leuk om te doen.” In al die jaren is zij een vertrouwd gezicht geworden in de vakantieweek. Corrie heeft duizenden kinderen langs zien komen, waarvan ze er sommige nog wel herkent. “Dan zie ik vooral moeders die ik vroeger snoepjes verkocht. En andersom word ik het hele jaar door op straat door kinderen begroet, die me kennen van Madierodam.”
Inmiddels is Corrie 79 en worden de dagen haar wat te lang. “Ik word heerlijk thuis opgehaald en weer teruggebracht, want als de kinderen om vier uur naar huis zijn, ben ik ook kapot. Hoe leuk het ook is, het wordt me gewoon wat te zwaar.” Stoppen met al haar vrijwilligerswerk doet Corrie zeker niet, ze blijft betrokken bij de Oase. “Thuiszitten is toch niks voor mij, daar word je vroeg oud van”

Lees ook

Muzikaal cabaret bij RhederArt Dieren

DIEREN – Met alweer hun derde show, getiteld Vibrato!, doen Maartje en Kine vrijdag 18 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.