Home / Doesburg / Fietsers doen Doesburg aan

Fietsers doen Doesburg aan

DOESBURG – In de toch al zomers drukke Hanzestad Doesburg, was het donderdag extra vol. De ruim duizend deelnemers aan de Rhedense Fiets4daagse stempelden aan de IJsselkade tijdens hun rit.

Bij Hotel Doesburg was een pleisterplaats ingericht voor de uit het hele land afkomstige deelnemers aan het fietsevenement vanuit Dieren. De deelnemers aan de 30, 50 en 80 kilometer lange routes kregen er een controlestempel op hun deelnemerskaart. De fraaie kade van de IJssel bleek een uitgelezen locatie voor een tussenstop en lag er zomers uitnodigend uit. Donderdag was het de ‘Dag van de Liemers en Montferland’, dus de deelnemers trokken vanuit Dieren de IJssel over en de langste route voerde zelfs tot in het Duitse Elten. Het evenement wordt dit jaar voor de 19e keer gehouden en de deelnemers – de meesten op E-bikes – doen jaarlijks Doesburg aan. Die oversteek van de IJssel naar de historische Hanzestad is een must voor de organisatie, naast routes over de Veluwezoom, de Hooilanden en de Achterhoek. Een aantal fietsers stempelen, stappen weer op en rijden snel door, maar een flink deel van de deelnemers nam ook de tijd Doesburg te verkennen. De organisatie deelde ook een route voor een stadswandeling uit langs de mooiste plekken van Mosterdstad, waar behoorlijk gebruik van werd gemaakt – foto: Wencel Maresch
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.