Home / Dieren / Cafetaria ‘t Hoekje gaat vooral voor de smaak

Cafetaria ‘t Hoekje gaat vooral voor de smaak

DIEREN – Op het horecapleintje in Dieren-Zuid, is al sinds jaar en dag een cafetaria gevestigd. Aanvankelijk als snackbar van het naastgelegen café, later als zelfstandig cafetaria. Sinds 1985 wordt ‘t Hoekje gerund door Ronald en Elly de Boer, de laatste tien jaar bijgestaan door zoon Robin. Die neemt nu het stokje over, al blijven pa en ma nog wel een beetje actief in de zaak.

Robin de Boer weet goed wat hij wil met ‘t Hoekje. "Wij gaan voor smaak", legt hij uit. Dat betekent dat veel van de snacks in eigen huis worden gemaakt. Ambachtelijk. Vers. En met goede ingrediënten. Een balletje gehakt, het stoofvlees en de babi pangang voor bij de frites, de kipspies, sjasliek en satéh en natuurlijk ook de Maxima, een magere speklap met saus. Het is een eigen vinding van ‘t Hoekje en razend populair. "Maar ook bij de producten die we niet in eigen keuken maken, zoals de kroketten van Kwekkeboom, leggen we de lat hoog", legt Robin uit. "Smaak staat daarbij voorop. En vanzelfsprekend wordt dat alles bereid in dagelijks verse en schone frituurolie en onder de beste hygiënische omstandigheden."
En dat zie je ook als je bij ‘t Hoekje binnen stapt. Het is er fris, schoon, gastvrij en gezellig. Een groot ijsje voor de deur toont een andere specialiteit: lekker softijs. En ook dat krijgt desgewenst een eigen touch, met verse aardbeien en slagroom.

De klanten van ‘t Hoekje komen vooral uit Dieren-Zuid en Spankeren. En natuurlijk van passanten, want het cafetaria ligt op een drukke kruising wat betreft toeristisch en recreatief verkeer. Voor bedrijven is er een bezorgservice en op aanvraag kunnen salades voor buffetten worden verzorgd. Overigens is de keuken en de frituur ook op grotere porties ingesteld. "We leveren regelmatig aan grote groepen in de Dierense Speeltuin. Dan moet er veel ineens klaar zijn, maar dat kan moeiteloos bij ons", legt Robin de Boer uit.
Tenslotte wijst hij op de maandelijkse actieschotel van ‘t Hoekje. Die aanbiedingen zijn in deze krant te vinden en ook op de eigen facebookpagina of de website www.hoekje-dieren.nl.

Cafetaria ‘t Hoekje is op weekdagen open van 12.00 tot 21.30 uur, op zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur en zondags van 14.00 tot 22.00 uur. Op maandag zijn ze gesloten.

Foto:
Ronald, Elly en Robin de Boer. Twee generaties in cafetaria ‘t Hoekje in Dieren-Zuid – foto: Wencel Maresch

 

Lees ook

Muzikaal cabaret bij RhederArt Dieren

DIEREN – Met alweer hun derde show, getiteld Vibrato!, doen Maartje en Kine vrijdag 18 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.