Home / Bronckhorst / Verwendag en 100 euro voor mantelzorgers

Verwendag en 100 euro voor mantelzorgers

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst heeft dit jaar een nieuwe regeling Waardering Mantelzorgers, waarbij mantelzorgers in aanmerking komen voor een bedrag van 100 euro. Daarnaast wordt in november een speciale verwendag gehouden voor mantelzorgers.

Mensen die het voor hun naasten of bekenden mogelijk maken dat zij thuis kunnen blijven wonen, bijvoorbeeld door de boodschappen te doen, regelmatig te koken of schoon te maken, komen in aanmerking voor de nieuwe regeling Waardering Mantelzorgers. Deze regeling is in plaats gekomen van het landelijke Mantelzorgcompliment, dat sinds dit jaar niet meer bestaat. De nieuwe regeling van de gemeente gaat 1 juli in. Mantelzorgers krijgen 100 euro, die zij naar eigen inzicht mogen besteden.
Mantelzorgers kunnen worden aangemeld als zij minimaal drie maanden en minimaal acht uur in de week voor een ander zorgen. Het gaat daarbij om extra zorg die de gebruikelijke zorg voor elkaar in een huishouden overstijgt. De mantelzorger hoeft niet in Bronckhorst te wonen. Aanmelden kan tot 1 oktober via www.bronckhorst.nl/mantelzorg.

Daarnaast zet de gemeente Bronckhorst mantelzorgers graag in het zonnetje tijdens een speciale verwendag op 10 november. Dit is tijdens de Dag van de Mantelzorg. Het programma en de locatie zijn nog een verrassing, maar het is in de buurt en belooft een heerlijk uitje te worden voor mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen zich hier zelf voor aanmelde via www.bronckhorst.nl/mantelzorg. Er zijn geen voorwaarden verbonden aan het aantal uren zorg en deelname is gratis.
Aanmelden voor beide mogelijkheden kan overigens ook telefonisch via tel. 0575-750250 of bij een sociaal team in de buurt.
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

One comment

  1. Aan melden mantelzorgdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.