Home / Regio / Giro d’Italia volgend jaar door de gemeente Rheden

Giro d’Italia volgend jaar door de gemeente Rheden

REGIO – De Giro d’Italia, de wielerronde van Italië, gaat volgend jaar van start in Gelderland. Dat heeft organisator RCS Sports officieel kenbaar gemaakt tijdens een persconferentie in Milaan. De renners rijden ook door de gemeente Rheden, waarschijnlijk over de heuvels van de Veluwezoom, hoewel het exacte routeschema nog niet bekend is.

De provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen hebben gezamenlijk het top-wielerevenement naar Nederland gehaald. Gemeenten die de Giro Gelderland tijdens de etappes aan zal doen zijn Berkelland, Groesbeek, Renkum, Rheden, Tiel en West Maas en Waal.

De Giro d’Italia zal Gelderland aandoen in het Hemelvaartweekend, 6, 7 en 8 mei 2016. De ploegenpresentatie en eerste etappe vinden plaats in Apeldoorn. De dag erna start de Giro d’Italia in Arnhem en finisht via Renkum, Tiel, West Maas en Waal en Groesbeek in Nijmegen. De laatste en derde dag wordt er gestart in Nijmegen en gefinisht in Arnhem. Doorkomstgemeenten zijn dan Berkelland en Rheden.

Gedeputeerde Jan Markink, de wethouders Nathan Stukker (Apeldoorn), Gerrie Elfrink (Arnhem) en Ben van Hees (Nijmegen) en Libéma Profcycling van Cees Priem zijn blij dat de overheden gezamenlijk een prachtig sportevenement mogelijk gaan maken. “Ik ben trots de Giro d’Italia volgend jaar in Gelderland te ontvangen. Het geeft mij de kans om aan heel de wereld te laten zien hoe mooi en divers Gelderland is. We gaan er samen een geslaagd en succesvol evenement van maken. Ik heet de ‘doorkomstgemeenten’ van harte welkom bij de Giro Gelderland, ” aldus gedeputeerde Sport Jan Markink.

Met 800 miljoen kijkers in 175 landen is de Giro d’Italia één van de grootste sportevenementen van de wereld. De start van de Giro d’Italia betekent voor Gelderland een flinke economische impuls. Een evenement als dit levert bezoekers, bestedingen en bekendheid op. Uit de start van eerdere grote wielerrondes in Nederland is gebleken dat er ook op lange termijn gunstige effecten zijn voor de economie, werkgelegenheid en naamsbekendheid. Dit blijkt ook uit onderzoek van de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen).

Het Giro-evenement in Gelderland is meer dan de start van de wielerronde. Naast de economische effecten, geeft het ook een impuls aan sport, recreatie en toerisme. Het is een fantastisch en uniek gratis evenement toegankelijk voor iedereen. Ook het bedrijfsleven, verenigingen en het onderwijs kunnen ‘meefietsen’ met de Giro Gelderland. Bijvoorbeeld door het organiseren van speciale activiteiten zoals een ladiestour, een fietsbeurs, Giro-arrangementen met diner of overnachtingen, een zeepkistenrace, culturele activiteiten in het teken van Italië, rose of wielrennen zoals een toer voor mensen met een beperking.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.