Home / Eerbeek / Supermarkt PLUS Van Tetering voert actie voor glas scheiden

Supermarkt PLUS Van Tetering voert actie voor glas scheiden

EERBEEK – Als het aan SSK supermarkt PLUS Van Tetering ligt, gaat er méér glas in de glasbak. Daarom wordt in de winkel op zaterdag 27 juni de campagne ‘Glas in ‘t Bakkie’ gevoerd. Ondernemer Matthijs van Tetering: “Met deze actie moedigen we onze klanten aan alle glas te scheiden. Want glas hoort in de glasbak. Alleen dan kan het hergebruikt worden.”

Gemiddeld gezien staan wij Nederlanders er in Europa niet slecht op als het gaat om glas scheiden. Jaarlijks zamelen we zo’n 350 miljoen kilo glas in uit huishoudens, dat is bijna 22 kilo per persoon. Maar bij het normale restafval zit ook nog eens 100 miljoen kilo glas. Jammer, want glas is 100% recyclebaar. Voor elke kilo glas uit de glasbak, kan met een minimum aan grondstoffen en energie weer een kilo bruikbaar glas worden gemaakt.
Er moet dus méér glas gescheiden worden, vindt ook Van Tetering: “Wij dragen het Super Supermarkt Keurmerk (SSK), wat staat voor lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Een belangrijk thema binnen het SSK is ‘afvalinzameling en –reductie’, waartoe ook het scheiden van afval behoort. Graag betrekken we ook onze klanten daarbij. Zo kunnen zij in onze winkel of net daarbuiten glas, batterijen, plastic afval, papier, frituurolie, kleding, schoenen en spaarlampen kwijt, zodat die niet tussen het ‘normale’ restafval verdwijnen. Maar we zijn ambitieus, dus we streven altijd naar nog meer afvalscheiding.”

Om klanten te stimuleren meer glas in de glasbak te gooien, zal op zaterdag 27 juni SSK supermarkt PLUS Van Tetering bevolkt worden door een campagneteam van Glas in ‘t Bakkie. Dat gaat klanten actief wijzen op het belang en het gemak van glas scheiden. Glas mag namelijk voortaan mét dekseltjes en voedingsrestjes in de glasbak.
 

Lees ook

Meisjes B1 Spiker kampioen

EERBEEK – De meiden B1 van volleybalvereniging Spiker uit Eerbeek hebben het kampioenschap binnengesleept. "Begin …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.