Home / Drempt / Al 22 jaar heerlijke asperges van De Stokhoven

Al 22 jaar heerlijke asperges van De Stokhoven

DREMPT – Op boerderij De Stokhoven in Drempt worden dit seizoen voor het 22e jaar witte asperges gestoken. Op zaterdag 30 mei is iedereen welkom op de Aspergehapje-Dag om een kijkje te nemen achter de schermen van de boerderij en te proeven van de overheerlijke asperges.

Een kenner weet dat je asperges vers bij de teler moet kopen. De asperges van De Stokhoven zijn niet te vergelijken met de asperges uit de supermarkt en al helemaal niet met die uit blik. Asperges moeten zo vers mogelijk zijn. Kwaliteit heeft van begin af aan hoog in het vaandel gestaan.
Elk jaar groeit de vraag naar asperges, maar de teelt en verwerking van de ‘koningin der groenten’ is bij veel mensen nog onbekend. Daarom is de Aspergehapje-Dag op zaterdag 30 mei een goed moment om eens nader kennis te maken met deze heerlijke groente. De Stokhoven en haar medewerkers laten van 10.00 tot 17.00 uur zien wat er allemaal moet gebeuren voor de asperges klaar zijn voor de verkoop. Op de velden zijn de oogstmachines in bedrijf, waarna op de boerderij te zien is hoe de asperges worden gewassen en gesorteerd. Er worden verschillende gerechten met asperges bereid, waaronder het bijzondere asperge-ijs van IJsboerderij ’t Dommerholt. Verder is er een doorlopende demonstraties van het aspergeschillen met de nieuwe schilmachine. Weingut Hubertushof presenteert witte wijnen en er worden video’s vertoond over de teelt van witte asperges.

Boerderij De Stokhoven is te vinden aan de Rijksweg 37 in Drempt. Van half april tot en met 24 juni worden hier zeven dagen per week verse asperges verkocht. De winkel is dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Buiten de Aspergehapje-Dag kunnen groepen een excursie doen op De Stokhoven, eventueel in combinatie met een aspergeproeverij en aspergediner.
 

Lees ook

Kerstconcert Feeling in de Willibrorduskerk

DREMPT – Traditiegetrouw geeft Feeling ook dit jaar op Eerste Kerstdag een kerstconcert. In de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.