Home / Eerbeek / PLUS ontvangt Banana Award

PLUS ontvangt Banana Award

EERBEEK – PLUS is zaterdag beloond met een Banana Award van Fairtrade Gemeente, een initiatief van ICCO, Max Havelaar en Wereldwinkels. De reden? PLUS maakt met haar keuze voor 100 procent Fairtrade bananen aantoonbaar dat zij een prijs betaalt die organisaties van boeren en arbeiders in staat stelt te investeren in betere leef- en werkomstandigheden.

PLUS betaalt via het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade altijd minimaal 0,41 euro per kilo bananen aan de boerenorganisaties en plantages in Colombia waar de bananen vandaan komen. Dat bedrag bestaat uit een minimumprijs en een extra ontwikkelingspremie die de 1.400 boeren en arbeiders gezamenlijk investeren in verbeteringen.
Dat Nederlanders eerlijke bananen erg belangrijk vinden, blijkt uit consumentenonderzoek van bureau Q&A. Van de Nederlanders wil 84 procent dat de boeren en arbeiders die hun bananen telen, een inkomen verdienen waar zij van kunnen leven.
Matthijs van Tetering van PLUS Van Tetering: “Verantwoord is één van de merkwaarden van PLUS. Het zit in ons DNA. Deze Banana Award is een mooie erkenning voor onze koploperpositie op het gebied van verantwoord ondernemen én onze keuze om sinds 2010 uitsluitend nog Fairtrade bananen te verkopen.”
 

Lees ook

Meisjes B1 Spiker kampioen

EERBEEK – De meiden B1 van volleybalvereniging Spiker uit Eerbeek hebben het kampioenschap binnengesleept. "Begin …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.