Home / Rheden / Rheden 70 jaar vrij groots gevierd

Rheden 70 jaar vrij groots gevierd

RHEDEN – Onder het motto ‘Rheden 70 jaar vrij’ heeft Rheden voor Oranje een mooi programma samengesteld voor de viering van de bevrijding, op zaterdag 18 april. Centrum van de festiviteiten is het Meester B. van Leeuwenplein en Ons Huis.

Om 10.30 uur beginnen de festiviteiten met de opening en het vlag hijsen. Namens het gemeentebestuur is wethouder Ronald Haverkamp daarbij aanwezig. Aansluitend beginnen kinderspelen op beide plein.
Om 11.00 treden de Starlight Sisters op en zij zijn de voorbode van de intocht van de colonne voertuigen van Keep Them Rolling, die na een rit over de Posbank afdalen naar Rheden. De route van de stoet militaire voertuigen is: Snippendaalseweg, Oranjeweg, Haverweg, Worth-Rhedenseweg en Van Leeuwenplein. Na een pauze vertrekt het ‘rijdend museum’ weer via Arnhemseweg, Veerweg, Havelnadseweg en Arnhemsestraatweg. Via De Steeg en de Havikerwaard rijden ze dan naar Doesburg en nog weer later Ellecom en Dieren.

Na het vertrek van de voertuigen, is er in Rheden een optreden van accordeonorkest Aeolus en gaan de kinderspelen nog tot 15.00 uur door.
Om 20.30 uur begint er in Ons Huis een Groot Bevrijdingsfeest met muziek van The Moonlights en optredens van de zangers Rik Nijman en Frank van Etten. Toegang vanaf 16 jaar en kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Ons Huis.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.