Home / Zutphen / Zelfbedieningsvrijmarkt voor maatschappelijk betrokken en milieubewust publiek

Zelfbedieningsvrijmarkt voor maatschappelijk betrokken en milieubewust publiek

ZUTPHEN – mijnTafel Zutphen is de tiende vestiging in Nederland waar nieuwe, tweedehands en zelfgemaakte spullen te koop zijn. mijnTafel is geïnspireerd op het winkelconcept ‘itsepalvelukirpputori’ (zelfbedieningsvrijmarkt) dat al 25 jaar een begrip is in de Finse samenleving.
Ongebruikte spullen krijgen bij mijnTafel Zutphen een tweede kans waardoor mensen bewuster worden van het maatschappelijke thema recycling. Omdat het aanbod continu wisselt, trekt de winkel daarom onder andere schatzoekers, dagjesmensen en koopjesjagers.
mijnTafel Zutphen heeft 166 houten tafels beschikbaar voor de verkoop van bijvoorbeeld kleine meubels, lampen, brocante, serviesgoed, kaarten, kunst, woon- en decoratieartikelen, kleding en speelgoed. Huurders betalen voor een standaardtafel 25 euro per week. Als je een tafel huurt, mag je gratis workshops geven aan de koffietafel. Tot en met 30 april geldt de volgende actie: vier weken huren tegen een voordelig tarief en verras ook iemand anders met een cadeautje in de vorm van een week gratis tafelhuur.
Een tafel huren levert niet alleen de opbrengst van de verkoop van je spullen op, je kunt ook je creatieve ei kwijt in het runnen van je eigen winkeltje. En doe je dat samen, dan wordt het helemaal gezellig.
Door de gezellige sfeer in de winkel heeft mijnTafel Zutphen tevens de functie van ontmoetingsplek. Het winkelpubliek kan hier naast snuffelen tussen allerlei spullen, ook een kopje koffie drinken en onthaasten met zijn shopgezelschap. Of een workshop volgen.
 

Lees ook

Brummenaar opgepakt wegens verboden wapenbezit

ZUTPHEN – Een 53-jarige man uit Brummen is maandagavond door de politie opgepakt omdat hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.