Home / Doesburg / Peringatan Ride Out

Peringatan Ride Out

DOESBURG – Ongeveer 500 motorrijders deden afgelopen zaterdag Doesburg aan om op de IJsselkade bij de gedenksteen van de Molukkers een korte ceremonie te houden.

De Molukse vlag werd half stok gehangen en een minuut stilte werd in acht genomen. Hierna werd de vlag weer in top gehesen en werd een lied gezongen. Ook werden bloemen bij het monument gelegd. Door de Doesburgse Molukse gemeenschap werd het ingezamelde bedrag overhandigd aan de organisatie, die er voor zorgt dat het op de goede plek terecht komt.
De rit van de Peringatan Ride Out wordt georganiseerd om de dood van voormalig RMS president mr. dr. Chr. R. S. Soumokil te gedenken. Gestart werd in Winterswijk en vandaar reden ze naar Doesburg. Na het vertrek uit Doesburg reden ze nog naar Twello, Deventer en Wierden. Om een humanitaire invulling te geven aan deze nationale herdenkingsdag, worden in de Molukse wijken geld ingezameld zodat financiële steun kan worden gegeven aan de Molukse politieke gevangenen en hun gezinnen. Hiermee wordt tegelijkertijd de aandacht gevraagd voor de nog steeds moeilijke situatie op de Molukken – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.