Home / Dieren / Welkom in de wereld van actief zitten en ontspannen slapen

Welkom in de wereld van actief zitten en ontspannen slapen

DIEREN – Scandinavische Woonwinkel Albert Lentink aan Diderna 6 in het winkelcentrum in Dieren, houdt zaterdag 18 april tussen 10.00 en 17.00 uur een Zit en Lig adviesdag. Gedurende de dag worden presentaties gegeven door zitmeubelfabrikant Varier en slaapspecialist FlowSleeping voor goed zitten en slapen. Als verrassing voor de bezoekers van de dag is er een verloting van een stoel van Varier.

Ons lichaam is gebouwd om te bewegen en niet om al te lang stil te zitten. We buigen, balanceren, draaien, rekken en strekken. Voor een gezond lichaam is beweging, houding en variatie belangrijk. Kinderen volgen van nature hun instinct om te bewegen, we voelen ons fit na het sporten en de beste ideeën ontstaan terwijl we staan of tijdens een verfrissende wandeling. Omdat we het merendeel van onze tijd zittend doorbrengen is het belangrijk om te variëren tussen activiteit en ontspanning.

Actueel is het boek ‘Laat je hersenen niet zitten’ van schrijver Erik Scherder, die vorig jaar te gast was in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Een actieve houding is niet alleen belangrijk voor ons lichaam, maar ook voor ons brein. We kunnen ons beter concentreren en het leervermogen wordt groter. Kortom: Goed zitten, beter denken.

De stoelen van Varier zijn allemaal ontwikkeld vanuit de gedachte dat staan de meest natuurlijke positie van de mens is. In de stoelen van Varier wordt het bekken van de gebruiker naar voren gekanteld, waardoor een staande positie wordt verkregen. De wervelkolom is recht en het hoofd bevindt zich recht boven het lichaam. Onafhankelijk van waar of hoe men zit, verandering van houding en bewegingsvrijheid is essentieel. Stilzitten is onnatuurlijk en vermoeiend. De stoelen zijn ontworpen voor het aanzetten tot beweging en variatie in de zitposities. ‘De beste positie is steeds de volgende’, volgens Peter Opsvik, ontwerper van o.a. de Variable balansstoel van Varier.

Varier ontwerpt stoelen voor alle manieren van zitten. Er zijn eetkamerstoelen zoals Actulum, Date en Invite, bureaustoelen zoals het icoon Variable, die vorig jaar haar 35e verjaardag vierde. Daarnaast biedt Varier een fijne selectie van zowel relax- als lounge fauteuils zoals Peel, Kokon en Gravity. Beleef een stoel van Varier die u ondersteund, bewegingsvrijheid geeft en zitten in elke denkbare positie mogelijk maakt.

Op het gebied van slapen is FlowSleeping een specialist met het ontwerpen van een uniek bedsysteem die het lichaam laat zweven, bewegen en de ruimte geeft. De combinatie van bodem en matras zorgt ervoor dat het lichaam tijdens het slapen op een natuurlijke manier wordt ondersteund en het ongemerkt van houding kan veranderen zowel bij rustige als onrustige slapers. Dit zorgt voor optimale rust en ontspanning.

Albert Lentink Scandinavisch Woondesign, Diderna 6, 6951 CW Dieren, Winkelcentrum Calluna (gratis parkeren), tel. 0313-419033, www.scandinavischdesign.com

Foto:
Jan en Marian Lentink in hun royale woonwinkel in Dieren. Zaterdag 18 april kan kennis gemaakt worden met de opvallende zitmeubelen van Varier – foto: Wencel Maresch

 

Lees ook

Muzikaal cabaret bij RhederArt Dieren

DIEREN – Met alweer hun derde show, getiteld Vibrato!, doen Maartje en Kine vrijdag 18 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.